Recept na Kuře na bresský způsob (Francie)
Recept na Kuře na bresský způsob (Francie) je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na bresský způsob (Francie) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen) 250 g čerstvých nebo mražených hříbků 100 g másla 2 cibule 5 stroužků česneku 200 ml smetany ke šlehání 1 žloutek tymián bobkový list pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na bresský způsob (Francie)
Recept na Kuře na bresský způsob (Francie): V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou. V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření. Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme. Pokrm již nevaříme.
Poznámka k receptu na Kuře na bresský způsob (Francie): Z mých výstřižků; podle grafické úpravy tipuji na časopis Apetit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na bresský způsob (Francie), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 25.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen) 250 g čerstvých nebo mražených hříbků 100 g másla 2 cibule 5 stroužků česneku 200 ml smetany ke šlehání 1 žloutek tymián bobkový list pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na bresský způsob (francie),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na bresský způsob (Francie) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na bresský způsob (Francie)
|
|