|
Recept na Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Recept na Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice, sůl Nálev: Na 1l vody 250ml octa, 30g soli, 100g cukru Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Recept na Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu: Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy "změní" barvu. Jakoby ztmavne. Bylo to asi 12minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout. poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půlkolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C (viz. Moje recepty v albíčku, tam je postup, jak zavařovat v horkovzdušné troubě). Měla jsem malé klasy i větší. Malé jsem zavařila tak jak zde popisuji, ale ty větší jsem pokrájela na kolečka. Nevím, jak to přesně bude chutnat, zda se ten prostředek i u těch větších potom dá jíst, ale to vám sem po ochutnání dopíšu. Tak jsme už ochutnali...prostředek se jíst nedá, musí se to okolou okousat, ale věřte mi...stojí to za to. Lepší kukuřičky jsem snad nikdy neměla, jsou prostě skvělé!
Poznámka k receptu na Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu: A za jak dlouho po uležení lze konzumovat ? :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jitule (Jitka)
- Datum vložení: 30.06.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice, sůl Nálev: Na 1l vody 250ml octa, 30g soli, 100g cukru Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kukuřičky ve sladkokyselém nálevu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|