RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krůtí vršek na svařáku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krůtí vršek na svařáku, recepty Krůtí vršek na svařáku, Krůtí, vršek, na, svařáku


Recept na Krůtí vršek na svařáku

Recept na Krůtí vršek na svařáku je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Krůtí vršek na svařáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 ks vykostěného krůtího vrchního stehna 4 střední, raději spíš větší cibule 2 dcl dobrého červeného vína (užila jsem merlot) pár snítek zelené majoránky a tymiánu do svařáku 10 kuliček černého pepře pepř, sůl 10dkg másla pěkná hrst zelených bylinek (opět tymián a majorán) kalíšek drubežího Gurmánského bujonu od maggi.

Krůtí vršek na svařáku
Zvětšit obrázek

Recept na Krůtí vršek na svařáku

Recept na Krůtí vršek na svařáku:
Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře rozmícháme. Máslo rozpustíme a do horkého vhodíme usekanou hrst bylinek. Necháme chvíli odstát. Maso zbavíme kůže a blan, po každé straně jemně nařízneme zářezy. Osolíme, opepříme. Dáme jej do mísy, nalijeme bylinkové máslo a vmasírujeme z obouch stran i do zářezů. Necháme chvilku odležet. Rozpálíme pánev, maso na ní necháme zatáhnout a rychle odstavíme, aby se máslo nepřepálilo. Maso dáme bokem.Máslo slijeme do kastrolu, dáme na oheň a vhodíme hned cibuli na drobno.Orestujeme do sklovata, osolíme, opepříme. Přidáme maso. Zalijeme svařákem. Do pánve po opečení dáme trochu vody a krátce odvaříme výpek, který také přidáme k masu a cibuli. Kastrol přiklopíme a pečeme v troubě na 170°C do měkka, přičemž maso několikrát obrátíme. Měkké maso vyjmeme, vyndme vyvařené kuličky pepře, cibuli rozmixujeme ponorákem a můžeme servírovat. Dávala jsem dušenou rýži s jemně usekanou pažitkou.

Poznámka k receptu na Krůtí vršek na svařáku:
Nezahušťovala jsem. Přešla jsem na zahušťování rozmixovanou cibulí, je mi to chuťově blíž.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí vršek na svařáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 12.09.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1 ks vykostěného krůtího vrchního stehna 4 střední, raději spíš větší cibule 2 dcl dobrého červeného vína (užila jsem merlot) pár snítek zelené majoránky a tymiánu do svařáku 10 kuliček černého pepře pepř, sůl 10dkg másla pěkná hrst zelených bylinek (opět tymián a majorán) kalíšek drubežího Gurmánského bujonu od maggi
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí vršek na svařáku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí vršek na svařáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí vršek na svařáku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist