|
Recept na Krůtí vršek na svařáku
Recept na Krůtí vršek na svařáku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí vršek na svařáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 ks vykostěného krůtího vrchního stehna 4 střední, raději spíš větší cibule 2 dcl dobrého červeného vína (užila jsem merlot) pár snítek zelené majoránky a tymiánu do svařáku 10 kuliček černého pepře pepř, sůl 10dkg másla pěkná hrst zelených bylinek (opět tymián a majorán) kalíšek drubežího Gurmánského bujonu od maggi.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí vršek na svařáku
Recept na Krůtí vršek na svařáku: Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře rozmícháme. Máslo rozpustíme a do horkého vhodíme usekanou hrst bylinek. Necháme chvíli odstát. Maso zbavíme kůže a blan, po každé straně jemně nařízneme zářezy. Osolíme, opepříme. Dáme jej do mísy, nalijeme bylinkové máslo a vmasírujeme z obouch stran i do zářezů. Necháme chvilku odležet. Rozpálíme pánev, maso na ní necháme zatáhnout a rychle odstavíme, aby se máslo nepřepálilo. Maso dáme bokem.Máslo slijeme do kastrolu, dáme na oheň a vhodíme hned cibuli na drobno.Orestujeme do sklovata, osolíme, opepříme. Přidáme maso. Zalijeme svařákem. Do pánve po opečení dáme trochu vody a krátce odvaříme výpek, který také přidáme k masu a cibuli. Kastrol přiklopíme a pečeme v troubě na 170°C do měkka, přičemž maso několikrát obrátíme. Měkké maso vyjmeme, vyndme vyvařené kuličky pepře, cibuli rozmixujeme ponorákem a můžeme servírovat. Dávala jsem dušenou rýži s jemně usekanou pažitkou.
Poznámka k receptu na Krůtí vršek na svařáku: Nezahušťovala jsem. Přešla jsem na zahušťování rozmixovanou cibulí, je mi to chuťově blíž.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí vršek na svařáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 12.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 ks vykostěného krůtího vrchního stehna 4 střední, raději spíš větší cibule 2 dcl dobrého červeného vína (užila jsem merlot) pár snítek zelené majoránky a tymiánu do svařáku 10 kuliček černého pepře pepř, sůl 10dkg másla pěkná hrst zelených bylinek (opět tymián a majorán) kalíšek drubežího Gurmánského bujonu od maggi
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí vršek na svařáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí vršek na svařáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí vršek na svařáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|