|
Recept na Krupicove Kunafe
Recept na Krupicove Kunafe je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Krupicove Kunafe budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 lzice masla veka nebo toustovy chleb dle potreby (bez kurky) 250 g syru akawi 1/2 hrnku (100 ml) krupice 3 hrnky (600 ml) mleka 1 lzice kukuricne moucky (skrobu) mlete mandle a orechy nebo pistacie na posypani sirup: 1,5 hrnku (300 ml) vody 1,5 hrnku (300 ml) cukru par kapek citronove stavy ruzova voda (esence).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krupicove Kunafe
Recept na Krupicove Kunafe: sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: Akawi namocime na nekolik hodin do vody (nekdy staci hodinka, zalezi na slanosti syru). Vodu menime, cimz ze syru vylouhujeme sul, syr ziska neutralni chut. Pote osusime papirovym ubrouskem a nastrouhame na hrube slzicky. Krupici a kukuricnou moucku rozmichame ve studenem mlece a uvarime hustou kasi. Nadobu na peceni (19 x 28 cm) vytreme 2 lzicemi masla, dno posypeme rozdrolenou vekou (zakryjeme dno). Pote rovnomerne posypeme nastrouhanym syrem. Na syr nalijeme teplou kasi a cely povrch polijeme 2 lzicemi rozpusteneho masla. Pri 200 stupnich (horni a dolni ohrev) cca 35 - 45 minut zapekame do cervena. Po upeceni preklopime na tac, talir nebo podnos krupici dolu. Pomalu (po lzicich) polijeme studenym sirupem a posypeme mletou orechovou smesi. Podavame nejlepe teple. Muzeme i studene.
Poznámka k receptu na Krupicove Kunafe: inspirace: Kuchyne palestinskych Arabu syr akawi: http://www.ole.cz/produkt.php?nazev=akawi-bily-syr Kunafe je v arabskem svete kralem sladkych jidel. Nejkvalitnejsi kunafe najdete ve meste Nablus (Palestina) odkud se rozsirilo do celeho arabskeho sveta. Priprava tohoto jidla se v Nabluskych rodinach tradicne dedi z otce na syna po dlouhe roky. Arabove jedi kunafe jako zakusek, predkrm, kazda hostina konci podanim tohoto jidla. Na prave kunafe je potreba specialni testo, ktere je temer nemozne vyrobit doma. Vypada jako nejtenci vlasove nudle. Proto v arabskem svete naleznete na kazdem rohu "cukrarnu", kde vam toto jidlo ochotne privezou az domu. Doma se pripravuje pouze jeho krupicova podoba, take velmi chutna. A pro zajimavost, syr akawi ziskal nazev po meste, odkud pochazi. Je to mesto Akko, kde bydlim ja :o)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krupicove Kunafe, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 11.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 4 lzice masla veka nebo toustovy chleb dle potreby (bez kurky) 250 g syru akawi 1/2 hrnku (100 ml) krupice 3 hrnky (600 ml) mleka 1 lzice kukuricne moucky (skrobu) mlete mandle a orechy nebo pistacie na posypani sirup: 1,5 hrnku (300 ml) vody 1,5 hrnku (300 ml) cukru par kapek citronove stavy ruzova voda (esence)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krupicove kunafe,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krupicove Kunafe - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krupicove Kunafe
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|