|
Recept na Křupavý salát
Recept na Křupavý salát je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Křupavý salát budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávkový nebo ledový salát, 100 g pršutu nebo anglické slaniny, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 lžička hrubozrnné nebo francouzské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 3 menší syrové brambory, parmazán.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křupavý salát
Recept na Křupavý salát: Salát dobře omyjeme, utěrkou osušíme a jednotlivé listy lehce omočíme jednou stranou v zálivce. Pokládáme rovnou na talíř, na kterém budeme servírovat a prosypáváme strouhanou mrkví. Na zálivku vidličkou promícháme majonézu (polovinu můžeme nahradit jogurtem) s hořčicí a olejem. Slaninu nakrájíme na proužky a lehce osmahneme na pánvi. Na vyškvařeném tuku prudce osmažíme tenké plátky brambor. Na ochucený salát navršíme opečenou slaninu a brambory a ozdobíme strouhaným parmazánem.
Poznámka k receptu na Křupavý salát: Brambory je nejlepší nastrouhat na kolečka. Pokud takové struhadlo nemáte, naškrábejte škrabkou na brambory, aby byly co nejtenčí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavý salát, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 15.09.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 hlávkový nebo ledový salát, 100 g pršutu nebo anglické slaniny, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 lžička hrubozrnné nebo francouzské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 3 menší syrové brambory, parmazán
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavý salát,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavý salát - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavý salát
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|