|
Recept na Křupavé zeleninové závitky
Recept na Křupavé zeleninové závitky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Křupavé zeleninové závitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
12 ks rýžového papíru 12 ks větších listů zelí půl malé hlávky květáku 1 kedlubna 1 mrkev 1 pórek (bílá část) 2 žloutky 2-3 stroužky česneku kurkuma špetka chilli muškátový oříšek sójová omáčka sůl olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křupavé zeleninové závitky
Recept na Křupavé zeleninové závitky: Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme mrkví, kedlubnou a květákem, po chvíli přidáme pórek. Scedíme a necháme vychladnout. Studenou zeleninu promícháme se žloutky a ochutíme česnekem a kořením. Osolíme o něco víc, než jsme zvyklí. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, hned přendáme na suchou podložku (např. kuchyňské prkénko), počkáme, až změkne (za několik vteřin bude jako silný igelit a bude se stejně "chovat"), položíme na něj zelný list, vrchovatou lžíci zeleninové směsi a zavineme. Tímto způsobem vytvoříme jedem po druhém všechny závitky a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatohněda.
Poznámka k receptu na Křupavé zeleninové závitky: Rýžový papír se dá v ČR krásně sehnat, pokud byste chtěli zkusit uvařit něco z pravé vietnamské kuchyně,tak mrkněte na stránky http://bepviet.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavé zeleninové závitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.11.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 12 ks rýžového papíru 12 ks větších listů zelí půl malé hlávky květáku 1 kedlubna 1 mrkev 1 pórek (bílá část) 2 žloutky 2-3 stroužky česneku kurkuma špetka chilli muškátový oříšek sójová omáčka sůl olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavé zeleninové závitky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavé zeleninové závitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavé zeleninové závitky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|