|
Recept na Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
Recept na Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250-300g kuřecích prsou (byl to velký flák masa) 1 vejce na 1 polévkovou lžíci strouhané Gran Moravie 2 lžíce strouhanky (měla jsem to od oka) 1 menší hrst bylinek (měla jsem hlavně bazalku, ale šoupla jsem tam i trochu rozmarýnu na drobno a trochu lístků tymiánu) hladká mouka dle potřeby na obalování 150g čerstvého listového špenátu 1/2 cibule 1 stroužek česneku 1 polévková lžíce másla sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
Recept na Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem: Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších. Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a strouhankou. V jednom hlubším talíři jsem si rozkvedlala vejce a do jiného si nachystala hladkou mouku. Mírně osolené a opepřené maso jsem obalila v mouce, vejci a nakonec ve strouhance (sýr je slaný, tudíž není třeba solit přespříliš). Dala jej na rošt, který jsem položila na plech (možno pekáč) a při 200°C stupních pekla cca 20minut (popř. dozlatova a do křupava, hlavně nepřipálit). Pokud mi zůstalo vajíčko, smíchala jsem jej se zbytkem ochucené strouhanky, příp. přidala trochu obyčejné a udělala jsem placičky, které jsem opekla spolu s masem. Na másle jsem si osmahla nakrájenou cibulku, přidala omytý špenát a pod pokličkou nechala chvilku podusit. Nakonec jsem špenát mírně osolila a přidala česnek. Maso jsem servírovala na porci špenátu a s bramborem.
Poznámka k receptu na Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem: Beru na vědomí, že několik podobných receptů jsem zde již našla. Toto je pouze má verze a příloha k ní, která k ní skvěle sedla. Je to jednoduché, lehké a rychlé =). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/krupava-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 24.03.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 250-300g kuřecích prsou (byl to velký flák masa) 1 vejce na 1 polévkovou lžíci strouhané Gran Moravie 2 lžíce strouhanky (měla jsem to od oka) 1 menší hrst bylinek (měla jsem hlavně bazalku, ale šoupla jsem tam i trochu rozmarýnu na drobno a trochu lístků tymiánu) hladká mouka dle potřeby na obalování 150g čerstvého listového špenátu 1/2 cibule 1 stroužek česneku 1 polévková lžíce másla sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavá kuřecí prsa v gran moravii s dušeným špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavá kuřecí prsa v Gran Moravii s dušeným špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|