|
Recept na Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Recept na Krkovička v cibulovo smetanové omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička v cibulovo smetanové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400-500 g vepřové krkovičky 3 velké cibule 1 stroužek česneku 1 kostka masoxu 200 ml smetany na vaření (12%) 2-3 lžíce dijonské hořčice hladká mouka pepř sůl olej máslo mléko ocet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Recept na Krkovička v cibulovo smetanové omáčce: Maso nakrájíme na kostky, ořežeme prorostlá místa, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme půl na půl máslo a olej a na střední teplotě nejméně 15-20 minut restujeme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme připravené kostky masa a ze všech stran je dozlatova opečeme. Přilijeme trochu vody, přidáme masox, hořčici, prolisovaný česnek a za průběžného mírného podlévání vodou nebo mlékem a občasného promíchání dusíme asi hodinu. Nejlepší je, pokud vždy necháme maso přichytnout ke dnu kastrolu a potom teprve dolijeme malé množství tekutiny. K měkkému masu přilijeme smetanu, uvedeme k varu a zahustíme jíškou na požadovanou hustotu. Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa dle vlastní chuti. Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.
Poznámka k receptu na Krkovička v cibulovo smetanové omáčce: mňam, je opravdu skvělá.... Namočila jsem ještě HRST sušených HUB do teplého mléka na hodinku a dala to do omáčky, udělalo jí to ještě zajímavější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička v cibulovo smetanové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 21.04.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400-500 g vepřové krkovičky 3 velké cibule 1 stroužek česneku 1 kostka masoxu 200 ml smetany na vaření (12%) 2-3 lžíce dijonské hořčice hladká mouka pepř sůl olej máslo mléko ocet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička v cibulovo smetanové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička v cibulovo smetanové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|