|
Recept na Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou
Recept na Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pěkný kousek vepřové krkovice (já měla něco přes kilo) Sedlčanský výheňák k zapékání 1ks(sýr hermelínového tipu) 1 svazek zelené cibulky 6 středních cibulí tatarská omáčka pepř,sůl, sušený česnek(nebo granulovaný),drcený kmín hrst cherri rajčátek 2 špičaté papriky 3 plátky másla 1 kostka extra bujonu 1ČL solamylu a 1PL vody smíchat a nechat nabobtnat olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou
Recept na Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou: Maso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou zelenu cibulkou. Řez zajistit párátkem. Celé maso kořenit jako vnitřek a omazat tatarkou. Nechat odležet aspoň hodinu, ale nejlíp do druhého dne. Do pekáče s poklicí překrojit rajčátka na půl, papriky na proužky a 3 cibule na čtvrtky, rozloupané na plátky. Na pánvi rozpálit 1PL oleje a na ní osmahnout odleželé maso pěkně do zlatohněda. Maso vyjmout a dát do pekáče na zeleninu. Na pánev přidat ještě trochu oleje a proužek másla. Přihodit zbylé 3 cibule na drobno a osmahneme.Nasypeme kolem masa do pekáče. Posypeme kořením, rozdrobíme bujon a zalijeme vodou do výše zeleniny. Poházíme kousky másla a dáme pomalu péct 3hod na 100°C. Potom přidáme na 160°C a pečeme do měkka. Až je maso úplně měkké a po vpichu sklouzne. Kdyby se štáva rychle vypékala, občas trochu dolijeme. Ke konci tomu dáme ještě chvilku bez poklice pro barvičku. Ve finále vmícháme po troškách nabobtnaný škrob a zahustíme podle vlastního gusta. Případně ještě dosolíme dle chuti.
Poznámka k receptu na Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou: Měla jsem pěkný fotopostup, ale pak jsem zjistila, že děvčátka si vzala paměťovku...grrrrr, tudíž jsem spíš trénovala mačkání spoušti. Takže už jen fotky od půlky vaření..chjo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 09.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Pěkný kousek vepřové krkovice (já měla něco přes kilo) Sedlčanský výheňák k zapékání 1ks(sýr hermelínového tipu) 1 svazek zelené cibulky 6 středních cibulí tatarská omáčka pepř,sůl, sušený česnek(nebo granulovaný),drcený kmín hrst cherri rajčátek 2 špičaté papriky 3 plátky másla 1 kostka extra bujonu 1ČL solamylu a 1PL vody smíchat a nechat nabobtnat olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|