|
Recept na Krkovička pečená po staročesku
Recept na Krkovička pečená po staročesku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička pečená po staročesku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 krkovička vcelku bez kosti /1250 gr/, sůl, pepř, 1 mrkev, 1 petržel, klínek celeru, 2 cibule, 8-10 stroužků česneku, 3 pol. lž. oleje, 1 pol. lž. Staročeského koření od Vitany, 1 čaj. lž. sušeného tymiánu, hladká mouka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička pečená po staročesku
Recept na Krkovička pečená po staročesku: Z oleje, Staročeského koření, tymiánu a z pěti prolisovaných stroužků česneku umícháme kompaktní marinádu. Krkovičku osolíme a opepříme, potřeme marinádou a dáme do lednice uležet přes noc. Na pekáč nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, vložíme maso, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Pečeme zakryté při teplotě 220 st. asi 2,5 hodiny. Maso několikrát během pečení zkontrolujeme, přelijeme výpekem a podlijeme vodou. Po 2,5 hodinách pečení odkryjeme poklici, ztlumíme teplotu na 200 st. a dopečeme, aby mělo maso pěknou barvu. Upečenou krkovici vyjmeme, výpek dáme do rendlíku na sporák, zeleninu buď propasírujeme nebo pomačkáme šťouchadlem na brambory, výpek vydusíme do tuku, zasypeme asi 2-3 pol. lž. hladké mouky, prosmahneme a zalijeme asi 1,5 dcl vody, řádně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, podle chuti pravděpodobně dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. Příloha: brambory
Poznámka k receptu na Krkovička pečená po staročesku: Recept mojí kamarádky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička pečená po staročesku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 02.04.2012
- Počet porcí: 7 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 krkovička vcelku bez kosti /1250 gr/, sůl, pepř, 1 mrkev, 1 petržel, klínek celeru, 2 cibule, 8-10 stroužků česneku, 3 pol. lž. oleje, 1 pol. lž. Staročeského koření od Vitany, 1 čaj. lž. sušeného tymiánu, hladká mouka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička pečená po staročesku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička pečená po staročesku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička pečená po staročesku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|