|
Recept na Krevety po sečuánsku
Recept na Krevety po sečuánsku je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Krevety po sečuánsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pro naložení krevet: 200 g oloupaných krevet ( měla jsem mražené, předvařené.. jiné tu, bohužel, neseženu :-( ) lžíce solamylu lžíce vodu půl lžičky soli olej na smažení Na omáčku: 2 jarní naťové cibulky ( pouze bílou část ) 1 větší červenou chilli papričku nebo feferonku lžíci ústřicové omáčky lžíci sojové omáčky lžičku sezamového oleje ( není nutný ) lžíce rajského protlaku 1 stroužek česneku lžička nadrobno nakrájeného zázvoru lžička suchého sherry nebo rýžového vína 2 - 3 lžíce vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krevety po sečuánsku
Recept na Krevety po sečuánsku: Krevetkám ( rozmraženým a osušeným ) ufikneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe :-), solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky omatláme solamylovou omáčkou a necháme v chladu min. hodinu marinovat. Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho. Cibulku, chilli papričku ( feferonku ), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lískty koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.
Poznámka k receptu na Krevety po sečuánsku: Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krevety po sečuánsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 27.04.2013
- Počet porcí: 1 - 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: Pro naložení krevet: 200 g oloupaných krevet ( měla jsem mražené, předvařené.. jiné tu, bohužel, neseženu :-( ) lžíce solamylu lžíce vodu půl lžičky soli olej na smažení Na omáčku: 2 jarní naťové cibulky ( pouze bílou část ) 1 větší červenou chilli papričku nebo feferonku lžíci ústřicové omáčky lžíci sojové omáčky lžičku sezamového oleje ( není nutný ) lžíce rajského protlaku 1 stroužek česneku lžička nadrobno nakrájeného zázvoru lžička suchého sherry nebo rýžového vína 2 - 3 lžíce vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krevety po sečuánsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krevety po sečuánsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krevety po sečuánsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|