|
Recept na Kremrole od Jitky
Recept na Kremrole od Jitky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Kremrole od Jitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 těsto: 10dkg polohrubé výběrové mouky, 1 máslo (250g). 2 těsto tzv. nudlové: 15dkg polohrubé mouky, 3 žloutky, 3 lžíce vody, 2 lžíce octa. Sníh: 6 dkg ml. cukru na 1 bílek - na jednu dávku je potřeba 6 bílků..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kremrole od Jitky
Recept na Kremrole od Jitky: 1 těsto: máslo rozkrájíme na malé kousky, smícháme s moukou a rozpracujeme tak, aby bylo hladké bez hrudek. Zabalíme do folie a dáe do chladničky odležet. 2 těsto: Na vál vysypeme mouku. Do té uděláme jamku dáme do ní žloutky, a vodu smíchanou s octem. Vše smíchat a rozpracovat v těsto které zpracováváme 15-20 minut až se tvoři bubliny. Vypracované těsto rozválíme na plát asi 20x20 cm a zaválíme do něj máslové těsto které nesmí přesahovat okraj spodního těsta. Obě tyto těsta zpracujeme do čtvercového tvaru postupným překládáním pravá strana, levá, vrch a spodek. Kdy každé přeložení lehce převálneme. Takto složené těsto uložíme do chladničky na 1hod. Po hodině převálíme stejným způsobem, za dalších 30 minut znova a opakujeme ještě 3x. Než těsto pečeme musí min. 12 hod ležet v chladu. Po uplynulé době těsto rozválíme na tloušťku nože a dělíme rádylkem na proužky 4x15cm. Okraje potřeme na jedné hraně žloutkem a namotáváme na konickou trubičku s přeložením asi 1cm přes sebe. Konec řádné zamáčkneme a skládáme na plech vyložený papírem zamáčknutím dolů,aby se při pečení nerozbalila. Necháme 20 min odpočinout v chladu a pečeme při 200 stupních 8-10minut (dorůžova). Po upečení stáhneme z trubiček a plníme sněhem. Sníh šleháme nad horkou párou (mísu si dát nad hrnec a šlehat bílky s cukrem)
Poznámka k receptu na Kremrole od Jitky: Je to složitější recept a občas se vám trubičky podaří udělat pěkné tvary a občas ne. Chce to cvik..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kremrole od Jitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: libovolné
- Datum vložení: 20.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 1 těsto: 10dkg polohrubé výběrové mouky, 1 máslo (250g). 2 těsto tzv. nudlové: 15dkg polohrubé mouky, 3 žloutky, 3 lžíce vody, 2 lžíce octa. Sníh: 6 dkg ml. cukru na 1 bílek - na jednu dávku je potřeba 6 bílků.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kremrole od jitky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kremrole od Jitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kremrole od Jitky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|