|
Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka
Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Krémová dubáková /praváky/ polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g dubákov - pravákov /môžu byť aj sušené/, pokrájané na plátky, 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na malé kocky, 1 malá mrkva a petržlenový koreň - postrúhané na hrubo, 250 ml sladkej 33%-nej smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky - môže byť aj anglická slanina alebo oravská, 3 PL slnečnicového/olivového oleja, tymián, drvená rasca/kmín, 50 g čerstvého masla, 2 PL hladkej múky, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka
Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka: Do hrnca dáme zemiaky, posypeme drvenou rascou, soľou, zalejeme vodou a varíme miernym varom. Na panvici na polovici oleja s maslom orestujeme nastrúhaný petržlen a mrkvu, kým mrkva pustí farbu a pridáme variť k zemiakom. Na panvici rozohrejeme druhú polovicu oleja s maslom a orestujeme na ňom prúžky slaniny do chrumkava, ale nespáliť. Pridáme na plátky nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a orestujeme spolu do mäkka s trochou vody, až zmäknú a odparí sa voda. 1/3 tejto dubákovo-slaninovej zmesi odložíme bokom a zvyšok pridáme variť do polievky. V miske rozmiešame do hladka smotanu s múkou, pridáme do polievky a varíme ešte 15 minút. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Podávame horúce s čerstvým chlebom alebo pečivom. Na tanieri pridáme na vrch dubákového krému 1-2 PL dubákovo-slaninovej zmesi, ktorú sme si odložili a posypeme lístkami tymiánu.
Poznámka k receptu na Krémová dubáková /praváky/ polévka: Zdroj: vlastný recept. Táto polievka je veľmi chutná aj z kuriatok - lišky, ale môžeme použiť aj iné huby.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémová dubáková /praváky/ polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 11.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 200 g dubákov - pravákov /môžu byť aj sušené/, pokrájané na plátky, 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na malé kocky, 1 malá mrkva a petržlenový koreň - postrúhané na hrubo, 250 ml sladkej 33%-nej smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky - môže byť aj anglická slanina alebo oravská, 3 PL slnečnicového/olivového oleja, tymián, drvená rasca/kmín, 50 g čerstvého masla, 2 PL hladkej múky, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémová dubáková /praváky/ polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémová dubáková /praváky/ polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémová dubáková /praváky/ polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|