RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka, recepty Krémová dubáková /praváky/ polévka, Krémová, dubáková, /praváky/, polévka


Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka

Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka je zařazen v kategorii houby. K přípravě Krémová dubáková /praváky/ polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g dubákov - pravákov /môžu byť aj sušené/, pokrájané na plátky, 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na malé kocky, 1 malá mrkva a petržlenový koreň - postrúhané na hrubo, 250 ml sladkej 33%-nej smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky - môže byť aj anglická slanina alebo oravská, 3 PL slnečnicového/olivového oleja, tymián, drvená rasca/kmín, 50 g čerstvého masla, 2 PL hladkej múky, voda.

Krémová dubáková /praváky/ polévka
Zvětšit obrázek

Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka

Recept na Krémová dubáková /praváky/ polévka:
Do hrnca dáme zemiaky, posypeme drvenou rascou, soľou, zalejeme vodou a varíme miernym varom. Na panvici na polovici oleja s maslom orestujeme nastrúhaný petržlen a mrkvu, kým mrkva pustí farbu a pridáme variť k zemiakom. Na panvici rozohrejeme druhú polovicu oleja s maslom a orestujeme na ňom prúžky slaniny do chrumkava, ale nespáliť. Pridáme na plátky nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a orestujeme spolu do mäkka s trochou vody, až zmäknú a odparí sa voda. 1/3 tejto dubákovo-slaninovej zmesi odložíme bokom a zvyšok pridáme variť do polievky. V miske rozmiešame do hladka smotanu s múkou, pridáme do polievky a varíme ešte 15 minút. Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Podávame horúce s čerstvým chlebom alebo pečivom. Na tanieri pridáme na vrch dubákového krému 1-2 PL dubákovo-slaninovej zmesi, ktorú sme si odložili a posypeme lístkami tymiánu.

Poznámka k receptu na Krémová dubáková /praváky/ polévka:
Zdroj: vlastný recept. Táto polievka je veľmi chutná aj z kuriatok - lišky, ale môžeme použiť aj iné huby.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krémová dubáková /praváky/ polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 11.12.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Houby
  • Suroviny: 200 g dubákov - pravákov /môžu byť aj sušené/, pokrájané na plátky, 4 stredne veľké zemiaky, pokrájané na malé kocky, 1 malá mrkva a petržlenový koreň - postrúhané na hrubo, 250 ml sladkej 33%-nej smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 50 g údenej slaniny pokrájanej na prúžky - môže byť aj anglická slanina alebo oravská, 3 PL slnečnicového/olivového oleja, tymián, drvená rasca/kmín, 50 g čerstvého masla, 2 PL hladkej múky, voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krémová dubáková /praváky/ polévka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krémová dubáková /praváky/ polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krémová dubáková /praváky/ polévka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist