|
Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík v estragonovo-hořčicové košilce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Králík kuchyňsky upravený, slanina / špek, sůl, estragon sušený 1 lžička, hořčice plnotučná 2 lžíce, hořčice Dijonská (ostrá) 2 lžičky, máslo asi 50 g, bílé víno suché 3 dcl, cibule žlutá 2 ks, cibule červená 1 ks, mouka hladká 1 lžíce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Recept na Králík v estragonovo-hořčicové košilce: Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme. Poté si připravíme dostatečně širokou misku, aby mohlo maso ležet vedle sebe a ne na sobě. V hrnečku si smícháme obě hořčice. Každý díl masa osolíme, posypeme estragonem a potřeme hořčicí. Pak maso naskládáme do připravené misky a polijeme asi 2 dcl vína. Maso necháme v chladu odležet (já měla přes noc). Rozehřejeme troubu na 200°C. Do pekáčku dáme kousky másla, naložené maso vyjmeme z nálevu (nevyléváme!), dáme do pekáčku takzvaně "kostí nahoru", přidáme na osminky nakrájenou jednu žlutou cibuli a vložíme bez víka do trouby. Pečeme asi 15 -20min. do zatažení "zešednutí" masa. Pak maso podlijeme nálevem, dolijeme do poloviny výšky masa vodou, pekáč přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hod. Maso během pečení kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou. Po necelé hodině přidáme k masu zbylé dvě cibule nakrájené taktéž na osminky, otočíme masem nahoru a dáme ještě asi na 15 min. péct. Pak měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu zahustíme moučným máslem, případně moukou rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbylé deci vína rozmíchané se lžičkou hořčice a vrátíme zpět do trouby bez víka na provaření. Dle chuti dosolíme a na chvíli vrátíme maso zpět. Podáváme s rýží,vařeným bramborem a třeba i kompotem.
Poznámka k receptu na Králík v estragonovo-hořčicové košilce: Děkuji za recept z králíka.Určitě vyzkouším.U nás králičí maso je v oblibě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík v estragonovo-hořčicové košilce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 06.04.2010
- Počet porcí: 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Králík kuchyňsky upravený, slanina / špek, sůl, estragon sušený 1 lžička, hořčice plnotučná 2 lžíce, hořčice Dijonská (ostrá) 2 lžičky, máslo asi 50 g, bílé víno suché 3 dcl, cibule žlutá 2 ks, cibule červená 1 ks, mouka hladká 1 lžíce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík v estragonovo-hořčicové košilce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík v estragonovo-hořčicové košilce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík v estragonovo-hořčicové košilce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|