|
Recept na Králík s nádivkou a brambory se špenátem
Recept na Králík s nádivkou a brambory se špenátem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík s nádivkou a brambory se špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
králík: 1 králík, 150 g špeku, 300 g cibule, 50 g česneku, 5 PL plnotučné hořčice, 400 ml červeného vína, pepř, sůl nádivka: 6 rohlíků, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 5 vajec + 2 vařená, 50 g másla, česneková pasta, 3 mladé cibulky, svazek bylinek (libeček, petrželka), hrst špenátu, muškátový oříšek, pepř, sůl brambory se špenátem: 600 g raných brambor, 200 g čerstvého špenátu, 50 g másla, pepř, sůl, česnek dle libosti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík s nádivkou a brambory se špenátem
Recept na Králík s nádivkou a brambory se špenátem: Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme nádivkou, kůži na břišní části spojíme špejlí, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pečeme při 180°C 1-1,5 hodiny dozlatova. Během pečení přeléváme šťávou. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem z uzeného, přidáme natvrdo uvařená vejce, žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, špenát, česnekovou pastu, rozpuštěné máslo, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Nádivkou plníme králíka, zbytek vkládáme do vymazaných a strouhankou vysypaných zapékacích misek, ve kterých nádivku pečeme při 180°C cca 20 minut. Uvařené rané brambory opečeme na másle. Přidáme špenát, který jsme lehce podusili na olivovém oleji s česnekem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Poznámka k receptu na Králík s nádivkou a brambory se špenátem: Já bych si určitě pochutnala
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík s nádivkou a brambory se špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 07.08.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: králík: 1 králík, 150 g špeku, 300 g cibule, 50 g česneku, 5 PL plnotučné hořčice, 400 ml červeného vína, pepř, sůl nádivka: 6 rohlíků, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 5 vajec + 2 vařená, 50 g másla, česneková pasta, 3 mladé cibulky, svazek bylinek (libeček, petrželka), hrst špenátu, muškátový oříšek, pepř, sůl brambory se špenátem: 600 g raných brambor, 200 g čerstvého špenátu, 50 g másla, pepř, sůl, česnek dle libosti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík s nádivkou a brambory se špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík s nádivkou a brambory se špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík s nádivkou a brambory se špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|