|
Recept na Králík podle dědečkovo chalupářských receptů
Recept na Králík podle dědečkovo chalupářských receptů je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Králík podle dědečkovo chalupářských receptů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší králík + 4 králičí stehna 3 cibule, celý kmín, sůl, čerstvý mletý pepř, 2 bobkové listy, tymián, nové koření 2-3 zelené papriky, 4rajčátka, Na marinádu : 150 ml oleje, 250-300 ml červeného vína, 1 PL worcesteru, 1 PL sojové omáčky, 2 PL plnotučné hořčice, 1ČL sladké papriky, 2 PL čerstvého strouhaného křenu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík podle dědečkovo chalupářských receptů
Recept na Králík podle dědečkovo chalupářských receptů: Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme, stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet. Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou. Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Králík podle dědečkovo chalupářských receptů: Měla jsem doma ještě kousek vyuzeného bůčku, tak jsem ho také ke králíkovi přidala, pak byla šťáva voňavá a chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík podle dědečkovo chalupářských receptů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 21.12.2011
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 větší králík + 4 králičí stehna 3 cibule, celý kmín, sůl, čerstvý mletý pepř, 2 bobkové listy, tymián, nové koření 2-3 zelené papriky, 4rajčátka, Na marinádu : 150 ml oleje, 250-300 ml červeného vína, 1 PL worcesteru, 1 PL sojové omáčky, 2 PL plnotučné hořčice, 1ČL sladké papriky, 2 PL čerstvého strouhaného křenu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík podle dědečkovo chalupářských receptů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík podle dědečkovo chalupářských receptů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík podle dědečkovo chalupářských receptů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|