|
Recept na Králík po Španělsku
Recept na Králík po Španělsku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík po Španělsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší králík, 100 g černých oliv, 2-4 sterilované feferonky(já dávám jen 2), 3 stroužky česneku, 200 g cibule, 4 lžíce oleje, sůl, hrubě mletý pepř, po snítce tymiánu, rozmarýnu, šalvěje (nebo po 1 lžičce sušených), 3 bobkové listy, 400 ml zeleninového vývaru, 1/4 l červeného vína, špetka cukru,1 lžíce citronové šťávy..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík po Španělsku
Recept na Králík po Španělsku: Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli spolu se stroužky česneku oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a kousky králíka na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vyjmeme, trochu osolíme, opepříme a přendáme na talíř, který uložíme na co nejteplejším místě. Ve vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Čerstvé bylinky opereme a otrháme z nich lístečky, sušené rozemneme. Přidáme je do kastrolu spolu s bobkovými listy. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vínem a na prudším plameni asi 5 minut povaříme. Potom do kastrolu vrátíme maso, přidáme olivy a feferonky a vše promícháme. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 75 minut doměkka. Nakonec osolíme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Kdo má rád víc pikantní, může si okořenit kayenským pepřem. Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Poznámka k receptu na Králík po Španělsku: Každý, kdo si myslí, že králičí maso je mdlé a fádní, určitě změní po ochutnání této dobroty názor. Tento recept mám z nějakého časopisu asi 15 let a děti už jiného králíka nechtějí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po Španělsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Masula (Máša Kartašová)
- Datum vložení: 20.03.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 větší králík, 100 g černých oliv, 2-4 sterilované feferonky(já dávám jen 2), 3 stroužky česneku, 200 g cibule, 4 lžíce oleje, sůl, hrubě mletý pepř, po snítce tymiánu, rozmarýnu, šalvěje (nebo po 1 lžičce sušených), 3 bobkové listy, 400 ml zeleninového vývaru, 1/4 l červeného vína, špetka cukru,1 lžíce citronové šťávy.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po Španělsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po Španělsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po Španělsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|