|
Recept na Králík po loupežnicku
Recept na Králík po loupežnicku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík po loupežnicku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 rozporcovaný králík, 2 větvičky rozmarýnu 2 větvičky tymiánu 10 kuliček jalovce 1 lahvička Rama cremefine na vaření 300 g uzené slaniny 1 malá mrkev, 1 malá petržel, 1 střední cibule sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík po loupežnicku
Recept na Králík po loupežnicku: Z uzené slaniny si nakrájíme silnější dva plátky a těchto následně nakrájíme 8 klínků. Vzniklé klínky slaniny dáme na tácek do mrazáku, aby se s nimi dobře králičí maso špikovalo. Králíka naporcujeme. Čerstvé koření (rozmarýn + tymián) obereme z větviček a nasekáme na jemno. Vložíme do hmoždíře a přidáme kuličky jalovce a hrubozrnnou sůl (lžičku). Vše společně rozetřeme. Králičí maso připravíme na špikování, tak, že do masa po délce svalu uděláme tenkým nožem zářez a vsuneme zmrzlé klínky slaniny (špikujeme jen zadní stehna a hřbet). Do prošpikovaného králičího masa vetřeme rozetřené voňavé koření. Maso již nesolíme a vložíme do připraveného pekáče. Na pánvi si vyškvaříme zbytek uzené slaniny, kterou již pokrájíme na kostičky. Jakmile je slanina vyškvařena přidáme k ní na hrubší kousky nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Lehce necháme orestovat a ještě vřelé nalijeme na porce králíka. Podlijeme 4 dl vody a přikryté dáme péct při střední teplotě (dle trouby) na 2 hodiny. Po hodině maso přelijeme vzniklou šťávou a přikryjeme maso v pekáči kromě poklopu ještě kouskem pečícího papíru, aby se z vrchní strany moc nepálilo a zůstalo vláčné. Po další hodině pečení nalijeme na upečeného králíka obsah Rama cremefine a necháme ještě chvilku prohřát. Králičí porce poté vyjmeme a udržujeme teplé. Obsah pekáče zbavíme přebytečného tuku a propasírujeme přes sítko. Pokud je potřeba zředíme mlékem a pro finální zjemnění rozmixujeme ještě ponorným mixérem. Přidáme lžíci másla a je hotovo. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Králík po loupežnicku: Podobá se to vzhledem svíčkové, ale nechutná to tak, dominantní je chuť vyškvařené uzené slaniny a koření (rozmarýn+tymián).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po loupežnicku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 22.11.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 rozporcovaný králík, 2 větvičky rozmarýnu 2 větvičky tymiánu 10 kuliček jalovce 1 lahvička Rama cremefine na vaření 300 g uzené slaniny 1 malá mrkev, 1 malá petržel, 1 střední cibule sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po loupežnicku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po loupežnicku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po loupežnicku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|