|
Recept na Králík "perníkáč"
Recept na Králík "perníkáč" je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Králík "perníkáč" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 králičí stehna 200 g míchané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petžel) nakrajené na kostičky 1 cibule, máslo. olej,citron nové koření, bobkový list, celý pepř, hřebíček sůl, pepř, trocha cukru, skořice, sušené bylinky ( rozmarýn, tymián),perník na strouhání mandle, švestky (dávají se sušené,ale já jsem tentokrát zkusila přidat par mražených už do základu) cca 200ml červeného vína.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík "perníkáč"
Recept na Králík "perníkáč": Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou, osolíme, přidáme koření v sítku cukr , par koleček citronu i s kůrou a par švestek. Dusíme do měkka. Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme.Rozmixujeme a ještě propasírujeme přez cedník.Znovu prohřejeme podle chuti dochutíme (mužeme přidat švestková povidla pokud švestky nejsou v zakladu), přidáme mandlicky a uplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění ale už nevaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd
Poznámka k receptu na Králík "perníkáč": Moc hezky připravený králíček,mňam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík "perníkáč", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: alokinka (Nikola)
- Datum vložení: 11.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 králičí stehna 200 g míchané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petžel) nakrajené na kostičky 1 cibule, máslo. olej,citron nové koření, bobkový list, celý pepř, hřebíček sůl, pepř, trocha cukru, skořice, sušené bylinky ( rozmarýn, tymián),perník na strouhání mandle, švestky (dávají se sušené,ale já jsem tentokrát zkusila přidat par mražených už do základu) cca 200ml červeného vína
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík "perníkáč",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík "perníkáč" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík "perníkáč"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|