|
Recept na Králík na černo v PH
Recept na Králík na černo v PH je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Králík na černo v PH budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Předek králíka (př. nožičky, hrudní koš, bříško), cibule, olej nebo sádlo, divoké koření ((bobkový list, tymián, nové koření, celý pepř), PL cukru, 750ml vody, olej a polohr. mouku na jíšku, perník na strouhání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík na černo v PH
Recept na Králík na černo v PH: V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka orestujeme. Zalijeme vodou a přendáme do varného obalu PH a nařídíme na stupeň č. I. na 4,5 hodiny. Po této době je králíček měkounký, maso vyndáme do kastrolu a omáčku zahustíme jíškou a strouhaným perníkem. Dochutíme solí a kapkou octa, aby měla mírně nakyslou chuť.
Poznámka k receptu na Králík na černo v PH: Dokud byli normálně k dostání zajíci, dělalo se z nich a omáčka byla opravdu do černa. U nás se podávalo toto jídlo jako 1. chod po polévce na Štědrý den, a to s chlebem a pěkně z hlubokého talíře se lžící a to nám zůstalo dodnes, kdy už si tuto mňamku děláme jen z králíčka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na černo v PH, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Severinka
- Datum vložení: 18.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: Předek králíka (př. nožičky, hrudní koš, bříško), cibule, olej nebo sádlo, divoké koření ((bobkový list, tymián, nové koření, celý pepř), PL cukru, 750ml vody, olej a polohr. mouku na jíšku, perník na strouhání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na černo v ph,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na černo v PH - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na černo v PH
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|