|
Recept na Korunovační kuře
Recept na Korunovační kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Korunovační kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře cca 6 bobkových listů 1 velká cibule 1 KL kvalitního práškového kari (já dala Indické) cca 15 kuliček černého pepře 1 majonéza – 150-200 g 1 smetana na šlehání 200 g (aspoň 40% ne méně!!!!!) 1 rajský protlak – 250 g 150 g sušených meruněk cca 4 plátky citronu a citronová šťáva dle chuti, cukr kuřecí vývar (získáme uvařením masa) asi 2 – 3 dcl bílého vína sůl, tuk na pánev 1 salátová okurka (nebo dle potřeby).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Korunovační kuře
Recept na Korunovační kuře: Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme. Meruňky namočíme do vody. Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kari, protlak. Vložíme obrané a pokrájené maso a pomalu pečlivě promícháme. Zalijeme stejným dílem vývaru z kuřete a bílým vínem – ale jen tak, aby bylo maso ponořené, ne výš!(proto se nedá odhadnout množství), přidáme plátky nakrájeného citronu, šťávu z citronu a dusíme 10 minut. Necháme zchladnout. Mezitím si pečlivě vymícháme majonézu, aby byla hladká. Šlehačku vyšleháme do velmi pevné hmoty – proto musí být kvalitní!!!! Meruňky propláchneme a zalijeme vývarem z kuřete přesně do výšky meruněk a rozmixujeme na hladké pyré. Do zchlazené směsi vmícháme pyré, majonézu a šlehačku a opatrně, ale důlkladně smícháme. Dochutíme pepřem, solí a citronem. Ideální je, nechat rozležet a vychladit. Na talíř nakrájíme okurku a na každé kolečko umístíme masovou směs. Chuť by měla být nakyslá, lehce pikantní a zároveň velmi jemná, žádná z ingrediencí nesmí vyčnívat. Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Poznámka k receptu na Korunovační kuře: Recept byl v roce 1953 součástí menu při příležitosti korunovace královny Alžběty pod názvem Coronation Chicken a byl uveřejněný v rozhovoru magazínu Dnes z 28.4.2011 s panem Benjaminem Kurasem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Korunovační kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle strávníků
- Datum vložení: 27.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře cca 6 bobkových listů 1 velká cibule 1 KL kvalitního práškového kari (já dala Indické) cca 15 kuliček černého pepře 1 majonéza – 150-200 g 1 smetana na šlehání 200 g (aspoň 40% ne méně!!!!!) 1 rajský protlak – 250 g 150 g sušených meruněk cca 4 plátky citronu a citronová šťáva dle chuti, cukr kuřecí vývar (získáme uvařením masa) asi 2 – 3 dcl bílého vína sůl, tuk na pánev 1 salátová okurka (nebo dle potřeby)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na korunovační kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Korunovační kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Korunovační kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|