|
Recept na Kořeněný bramborový chléb
Recept na Kořeněný bramborový chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Kořeněný bramborový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g polohrubé mouky 400 g hladké mouky 300 g žitné mouky 1 kostka droždí 3 velké vařené, jemně nastrouhané brambory 1 lžička rozmarýnu 1 lžička tymiánu 2 lžičky sušeného česneku 1 lžička celého kmínu asi 750 ml vlažné vody 1 lžička cukru 3 lžičky soli (podle chuti i o lžičku víc)).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněný bramborový chléb
Recept na Kořeněný bramborový chléb: Z jedné lžičky mouky, lžičky vlažné vody, droždí a lžičky cukru zaděláme kvásek. Mouky promícháme se solí a kořením, přidáme droždí a vodu. Pak spolu s brambory zaděláme těsto, které má na povrchu tvořit bublinky. Ručně to trvá nejméně 15 minut. Těsto se na začátku kvůli bramborám hodně lepí na ruce, proto kdo má tu možnost, využije asi radši domácí pekárnu. Hotové těsto vložíme do mísy, mírně poprášíme hladkou mouku a přikryjeme utěrkou. Necháme na teplém místě kynout asi 90 minut. Pak vytvoříme dva užší bochánky (oba se vejdou na šířku na velký plech). Na plechu vyloženém pečicím papírem necháme ještě 30 minut dokynout. Nahoře pak vytvoříme ostrým nožem, případně žiletkou několik šikmých řezů. Vložíme do trouby vyhřáté na 100°C (horkovzduch), nebo v klasické troubě na 180°C. Za občasného potření vodou pečeme asi 50 - 60 minut, dokud kůrka nezezlátne. Když na bochníček zespodu poklepeme, měl by vydat dutý zvuk.
Poznámka k receptu na Kořeněný bramborový chléb: Brambory mohou být vařené ve slupce, nebo lze využít i zbylé od oběda. Poslední fotka celého pecnu je chleba vytažený z mrazáku, abyste viděli, jak vypadá vcelku. Proto jsou na něm patrné zbytečky ledu.-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněný bramborový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 17.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 300 g polohrubé mouky 400 g hladké mouky 300 g žitné mouky 1 kostka droždí 3 velké vařené, jemně nastrouhané brambory 1 lžička rozmarýnu 1 lžička tymiánu 2 lžičky sušeného česneku 1 lžička celého kmínu asi 750 ml vlažné vody 1 lžička cukru 3 lžičky soli (podle chuti i o lžičku víc))
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněný bramborový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněný bramborový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněný bramborový chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|