Recept na Kořeněné hovězí na brusinkách
Recept na Kořeněné hovězí na brusinkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Kořeněné hovězí na brusinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězí kližky 3 velké cibule (bílé či červené) 1 dcl červeného vína 300 g mrkve 300 g celeru 600 g růžičkové kapusty (příloha) hrst sušených brusinek a dále spousta koření: jalovec nové koření bobkový list mletý kmín mletá paprika mletá skořice hřebíček badyán tymián čerstvý i sušený sůl a pepř sádlo na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněné hovězí na brusinkách
Recept na Kořeněné hovězí na brusinkách: Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru. V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky masa ze všech stran. Zasypeme tymiánem, bobkovým listem, kmínem, jalovcem a novým kořením a chvíli společně restujeme. Opečené maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Do výpeku nyní dáme všechnu nasekanou zeleninu (kromě kapusty) a opečeme. Maso vrátíme do hrnce, osolíme a opepříme. Přidáme všechno ostatní koření a zalijeme troškou červeného vína. Chvíli vše dusíme a podléváme vínem, aby zelenina změkla a zesládla. Nakonec guláš podlijeme asi 2 dcl vroucí vody (podle objemu hrnce –aby se maso netopilo, ale bylo ponořené), přiklopíme pokličkou a necháme na velmi mírném plameni probublávat asi hodinu a půl. Po této době sporák vypneme, přimícháme nakrájenou růžičkovou kapustu a necháme dojít. Guláš necháme ideálně rozležet do druhého dne. Velké koření za pomocí pinzety vyndáme a můžeme podávat. Přílohu nechám na vás :o)
Poznámka k receptu na Kořeněné hovězí na brusinkách: http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Zimni-gulas-s-vi...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněné hovězí na brusinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tanicka
- Datum vložení: 14.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězí kližky 3 velké cibule (bílé či červené) 1 dcl červeného vína 300 g mrkve 300 g celeru 600 g růžičkové kapusty (příloha) hrst sušených brusinek a dále spousta koření: jalovec nové koření bobkový list mletý kmín mletá paprika mletá skořice hřebíček badyán tymián čerstvý i sušený sůl a pepř sádlo na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněné hovězí na brusinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněné hovězí na brusinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněné hovězí na brusinkách
|
|