|
Recept na Kořeněná zelenina
Recept na Kořeněná zelenina je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kořeněná zelenina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší květák, 3-4 mrkve, 4-5 menších červených cibulí, 1 chilli papričku (středně pálivou), 4 stoužky česneku, hladkolistou petržel, koření Garam Masala, máslo, olej, med, citron.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kořeněná zelenina
Recept na Kořeněná zelenina: Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část drobně pokrájené chilli papričky a česneku a koření Garam Masala. Přisypeme květák, promícháme, a necháme chvíli smažit. Pak přisypeme část pokrájené petržele a květák vyndáme na talíř nebo misku. Znovu rozehřejeme část másla s trochou oleje, přisypeme chilli, česnek a koření a přisypeme mrkev. Tu také rychle osmahneme, ke konci přidáme trochu šťávy z citronu a když se šťáva vyvaří, posypeme pokrájenou petrželku a přesuneme na talíř. Postup s máslem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním medu a citronu.
Poznámka k receptu na Kořeněná zelenina: Můžeme podávat i se sýrem Halloumi, který osmahneme na té samé pánvi – bez tuku. Máslo mícháme s olejem, protože se pak máslo nepřepaluje. Inspirace - Prostreno z 28.9. http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kořeněná zelenina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 28.11.2010
- Počet porcí: 8-10 chlebů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 menší květák, 3-4 mrkve, 4-5 menších červených cibulí, 1 chilli papričku (středně pálivou), 4 stoužky česneku, hladkolistou petržel, koření Garam Masala, máslo, olej, med, citron
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kořeněná zelenina,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kořeněná zelenina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kořeněná zelenina
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|