|
Recept na Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Recept na Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kachna 500 g sádla pepř sůl 1/2 paličky česneku několik větviček tymiánu 500 ml masového vývaru 1-2 lžíce hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Recept na Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem: Kachnu rozporcujeme, osolíme, opepříme, uložíme do nádoby s pokličkou, vhodné do trouby. Maso posypeme nasekaným česnekem a obložíme tymiánem. Necháme v chladu odležet do druhého dne. Troubu předehřejeme na 130°C. V kastrolku roztavíme sádlo, ale nevaříme. Porce kachny přelijeme sádlem tak, aby byly zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby na 4 hodiny. Maso vyndáme, přendáme na plech a při 200°C necháme opéct kůrčičku. Slijeme většinu sádla a v kastrole ponecháme výpek, který odvaříme na tuk. Zasypeme moukou, zalijeme teplým vývarem a prováříme asi půl hodiny. Podáváme podle svých zvyklostí, my jsme měli karamelizované červené zelí na víně a opékané bramborové plátky.
Poznámka k receptu na Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem: Ja jsem to dělám velice jednoduše. Očištěnou a umytou kachnu osuším, poselim, pokmínuju dám do hlineného pekáče s pokličkou do rána odležet.Ráno zahřeju troubu na 110 -120°C. Peču 3,5 - 4 hod. Po celou dobu neodkrývám. Po pečení odkryje a grilem zapeču cca 20 min aby byla kurčička křupavá. Nepeču kachnu v celku, ale ji hned naporcuji, nebo když jsem ji pekl v celku, na konci pečení před grilováním jsem ji porcoval, ale se mi dost rozpadala. Za mlada pani máma chovala i 60 ks kachen, které jsme za podzim snědli na různé úravy. Ale lepší kachnu jak tu mojí jsem ještě nejedl. Nejlepší z houstkovým knedlákem a červené zelí. Dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 19.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kachna 500 g sádla pepř sůl 1/2 paličky česneku několik větviček tymiánu 500 ml masového vývaru 1-2 lžíce hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|