|
Recept na Koleno "černé čtyřiadvacítky"
Recept na Koleno "černé čtyřiadvacítky" je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Koleno "černé čtyřiadvacítky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřové koleno cca 1kg pivo-Primátor Double 24% česnek cca 4stroužky cibule 1ks mleté Čili koření Pečivo, křen , hořčice....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koleno "černé čtyřiadvacítky"
Recept na Koleno "černé čtyřiadvacítky": Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě. Poté ho očistíme ve studené vodě. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme rozmačkaný česnek (i ke kosti). Do pekáče nakrájíme na kroužky cibuli, vlejeme cca. 2dc černého piva a na to vložíme koleno kůží nahoru. Pečeme 1,5hod na 140stC. Potom otevřeme horní víko pekáče a posypeme kůži trochou čili kořením, dolejeme trošku černého piva, lžičkou šťávy z výpeku polejeme kůži. Pekáč opět zakryjeme víkem. Teplotu zvedneme na 160stC a čekáme další cca 1- 1,5 hodiny. Poté horní víko pekáče odklopíme, dolejeme zbytek piva(možno i trochu vody) a necháme udělat křupavou kůžičku. Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem atd.atd.-vždyť to znáte!
Poznámka k receptu na Koleno "černé čtyřiadvacítky": Toho černého piva(24% ) je asi škoda na podlévání kolena, ale..... ta chuť ! :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koleno "černé čtyřiadvacítky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cekrops (Víťa)
- Datum vložení: 01.04.2012
- Počet porcí: 1-2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: vepřové koleno cca 1kg pivo-Primátor Double 24% česnek cca 4stroužky cibule 1ks mleté Čili koření Pečivo, křen , hořčice...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koleno "černé čtyřiadvacítky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koleno "černé čtyřiadvacítky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koleno "černé čtyřiadvacítky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|