RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Koláčky podle paní Gáborové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Koláčky podle paní Gáborové, recepty Koláčky podle paní Gáborové, Koláčky, podle, paní, Gáborové


Recept na Koláčky podle paní Gáborové

Recept na Koláčky podle paní Gáborové je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté. K přípravě Koláčky podle paní Gáborové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto 1 kg hl. mouky 2 žloutky 150 g cukru krupice 150 g tuku (používám Zlatá Hana) 42 g droždí (1 kostka) 300 ml mléka ------------ drobenka: 200 g polohrubá mouka 100 g tuk 200 g moučkový cukr -------------- maková náplň 250 g mák cukr moučka podle chuti skořice ------------ tvarohová náplň 1x puding cukr moučka podle chuti 250g tuhý, tučný tvaroh 1 žloutek -------------- povidlová náplň 250 g povidel.

Koláčky podle paní Gáborové
Zvětšit obrázek

Recept na Koláčky podle paní Gáborové

Recept na Koláčky podle paní Gáborové:
Mák mletý vysypeme do misky zalijeme trochou mléka, rozmícháme a necháme naboptnat (instatní mák) po naboptnání přidáme cukr, skořici a promícháme. Pokud je normální mák musí se povařit v mléku cca 10 minut. Tvaroh, žloutek, puding, cukr promícháme. Povidla můžeme ochutit rumem, ale není potřeba. Těsto: Vytvoříme si kvásek z droždí a cukru cca 50 g + přidáme vlažné mléko a přiměřeně hl. mouky do takového řitšího těstíčka a necháme vykynout. Do misky si vysypeme mouku, cukr, žloutky, tuk, vykynutý kvásek a vše důkladně propracujeme a necháme znovu kynout. Po vykynutí tvarujeme koláčky dle fantazie. Já dělám podlouhlé placičky na stranách udělám otvory, do prostřed trochu náplně a protočím otvory a spojim uprostřed. Pomašlujeme vejcem a posypeme drobenkou. Peču na 200 °C dozlatova.

Poznámka k receptu na Koláčky podle paní Gáborové:
V originále se ještě ihnet po vytažení z trouby pokapou rozpuštěným máslem s rumem. Násáknou se a pak jsou vláčnější a chutnější. :D (Na každé straně prořízněte, doprostřed dejte náplň, každý konec otočte o 360 stupnů a potom dejte přes náplň.) Ještě jsem zapomněl dodat, že se do těsta přidává na špičku nože mletý badián :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláčky podle paní Gáborové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: volhpe1 (Petr)
  • Datum vložení: 14.12.2013
  • Počet porcí: 200
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
  • Suroviny: těsto 1 kg hl. mouky 2 žloutky 150 g cukru krupice 150 g tuku (používám Zlatá Hana) 42 g droždí (1 kostka) 300 ml mléka ------------ drobenka: 200 g polohrubá mouka 100 g tuk 200 g moučkový cukr -------------- maková náplň 250 g mák cukr moučka podle chuti skořice ------------ tvarohová náplň 1x puding cukr moučka podle chuti 250g tuhý, tučný tvaroh 1 žloutek -------------- povidlová náplň 250 g povidel
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláčky podle paní gáborové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláčky podle paní Gáborové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláčky podle paní Gáborové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist