|
Recept na Kohout se smetanovou omáčkou
Recept na Kohout se smetanovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kohout se smetanovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 - 2 kg mladý kohout 1 litr vývaru z kohouta 1 kelímek sladké smetany (31%) cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý pepř, bobkový list sůl, pepř, hl. mouka, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kohout se smetanovou omáčkou
Recept na Kohout se smetanovou omáčkou: Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme. Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny). Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé. Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml). Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná. Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Poznámka k receptu na Kohout se smetanovou omáčkou: Neodmítla bych
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kohout se smetanovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 21.09.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1,5 - 2 kg mladý kohout 1 litr vývaru z kohouta 1 kelímek sladké smetany (31%) cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý pepř, bobkový list sůl, pepř, hl. mouka, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kohout se smetanovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kohout se smetanovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kohout se smetanovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|