|
Recept na Kohout (kohút) na víně po burgundsku
Recept na Kohout (kohút) na víně po burgundsku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kohout (kohút) na víně po burgundsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kohút o váhe cca 1800 g/kura, 80 g masla, 125 g údenej slaniny, 125 g šampionov, 10 malých cibuliek, 6 šalotiek, 1 strúčik cesnaku, 100 g údenej šunky, 4 mladé mrkvy, 1 vetvička čerstvého tymiánu, 1 vetvička petržlenovej vňate, 1 bobkový list, zvlášť ešte buquet garni - zviazaná kytička z tymiánu, petržlenovej vňate, bobkového listu a strúčiku cesnaku, 6 cl pálenky fine bourgogne, 1 l burgundského červeného vína, žmolenka na zahustenie : 30 g masla spracovaného s 1 PL polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kohout (kohút) na víně po burgundsku
Recept na Kohout (kohút) na víně po burgundsku: Kohúta rozporcujeme, osolíme, okoreníme a necháme stáť. V malom hrnci si pripravíme "mirepoix" - zmes na ochutenie omáčky. Na rozpustenom masle opečieme na jemno cibuľky, mrkvu a šunku, pokrájané na malé kocky, s cesnakom pokrájaným na plátky za pridania vetvičky tymiánu, vetvičky petržlenovej vňate a bobkového listu. Mierne osolíme, chvíľku spolu podusíme a odstavíme. Na panvici na troche masla opečieme slaninu pokrájanú na kocky so šalotkami, cibuľou pokrájanou na jemno a plátkami šampionov. Necháme vychladnúť. Porcie kuraťa opečieme na masle do zlata. Podlejeme pálenkou a necháme poloprikryté 20 minút dusiť. Zalejeme celou fľašou červeného burgundského vína, pridáme buquet garni a necháme bublať sotva znateľným varom na miernom ohni - "mijoter"- pokrm sa varom len ľahko čerí. Pridáme predtým podusené šampiony s cibuľkou, šalotkou a opečenou slaninou a ked je mäso takmer mäkké, pridáme aj mirepoix. Zahustíme žmolenkou z masla a múky, pokrm ešte 15 minút varíme. Podávame horúce s dusenou ryžou.
Poznámka k receptu na Kohout (kohút) na víně po burgundsku: Zdroj:francúzsky recept - varila som podľa francúzskeho šéfkuchára v TV paprika. Buquet garni si pripravuje doma každá francúzska gazdinka sama, takže sa môže dom od domu trocha líšiť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kohout (kohút) na víně po burgundsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 03.01.2011
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kohút o váhe cca 1800 g/kura, 80 g masla, 125 g údenej slaniny, 125 g šampionov, 10 malých cibuliek, 6 šalotiek, 1 strúčik cesnaku, 100 g údenej šunky, 4 mladé mrkvy, 1 vetvička čerstvého tymiánu, 1 vetvička petržlenovej vňate, 1 bobkový list, zvlášť ešte buquet garni - zviazaná kytička z tymiánu, petržlenovej vňate, bobkového listu a strúčiku cesnaku, 6 cl pálenky fine bourgogne, 1 l burgundského červeného vína, žmolenka na zahustenie : 30 g masla spracovaného s 1 PL polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kohout (kohút) na víně po burgundsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kohout (kohút) na víně po burgundsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kohout (kohút) na víně po burgundsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|