|
Recept na Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva
Recept na Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční.
K přípravě Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g staršího ale vláčného grahamového nebo celozrnného pečiva - rohlíky, toustový chleba, chleba, 40 g celozrnné žitné mouky, 1 vejce, sůl, trochu drceného kmínu, špetku majoránky, 10 g nastrouhaného nebo prolisovaného česneku, 20 g jemně nakrájeného pórku - lze vynechat nebo vyměnit za cibuli, zhruba 150 ml vody nebo mléka - podle potřeby i víc.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva
Recept na Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva: Starší, ale vláčné pečivo nakrájíme na menší kostky, zvlhčíme vodou s rozkvedlaným žloutkem, přidáme koření, sůl, česnek, nakrájený pórek, mouku, vše smícháme společně se sněhem z bílku. Zhruba 5 minut necháme odpočinout a uděláme 8 kuliček, v rukou je pomačkáme do koule, aby držely pohromadě. Vaříme je v páře 8 - 10 minut. Já použíla větší kastról a úplně rozevřený pařáček na knedlíky. Je dobré ho potřít trochu olejem, aby se knedlíky nepřilepily, ale půjde to i bez toho. Příště budu muset pórek jemněji nakrájet.
Poznámka k receptu na Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva: Tyto knedlíky mají celkem 2787 kJ. Pokud použijeme mléko, tak ještě musíme zhruba 220 kJ připočíst. B 26,95 g S 121,24 g T 14,60 g Jeden knedlík má 348 kJ.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 29.03.2012
- Počet porcí: 8 ks -3 až 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
- Suroviny: 150 g staršího ale vláčného grahamového nebo celozrnného pečiva - rohlíky, toustový chleba, chleba, 40 g celozrnné žitné mouky, 1 vejce, sůl, trochu drceného kmínu, špetku majoránky, 10 g nastrouhaného nebo prolisovaného česneku, 20 g jemně nakrájeného pórku - lze vynechat nebo vyměnit za cibuli, zhruba 150 ml vody nebo mléka - podle potřeby i víc
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlíky z grahamového a celozrnného pečiva
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|