|
Recept na Knedlík vařený v igelitovém rukávu
Recept na Knedlík vařený v igelitovém rukávu je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Knedlík vařený v igelitovém rukávu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky hrubé mouky (měla jsem hrnek 1,5 dcl) 2 hrnky vlahého mléka 2 vejce, v nouzi stačí i jedno větší špetka soli cca 1 čajová lžička čerstvého droždí (zarovnaná) 2 hrnky sušených kostiček z rohlíků nebo z housky, tj. cca ze dvou kusů pečiva 1 lžíce hladké mouky a špetka cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlík vařený v igelitovém rukávu
Recept na Knedlík vařený v igelitovém rukávu: Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlahé do kvásku. Trošku si odlijeme a smícháme s 1 lžící hladké mouky, špetky cukru a droždí - tj. kvásek. Dala jsem lžíci hladké mouky, přišlo mi to lepší na vymíchání hladkého kvásku, ale nemusí být hladká. Když se droždí probudí a nabude, tak s ním v míse smícháme odměřenou hrubou mouku, sůl, vejce a zbylé mléko. Těsto je řídké konzistence, něco jako na amolety, nebo jako litý piškot. Těsto necháme v teple nakynout, tak cca půl hodiny. Mezitím si dáme do širokého kastrolu vařit vodu. Do nakynutého těstíčka lehce vmícháme sušené kostičky pečiva. Pečivo přidávám až po nakynutí, aby se nerozmočilo. Pak si připravíme igelitový rukáv - použila jsem ty igelitové rukávy na prejt (to je jako na tlačenku, ale jsou užší), chtěla jsem menší kolečka. Uvedené množství je na 2 knedlíky. Každou nohavici na jednom konci zavážeme režnou nití. Pak jsem obě nohavice lžící naplnila tak lehce přes půlku, aby se mi vešly do kastrólu. Na těstem necháme tak 8 - 10 cm volný prostor, takže jsem vytlačila vzduch a nohavici nahoře uzavřela jedním uzlem (pokud plníte tak do poloviny těsto plus vůle na nakynutí, tak to jde dobře zavázat). Oba knedlíky jsem vařila 25 minut, po 15 ti minutách otočila, na konci varu nechala ještě 5 minut dojít na vypnuté plotně. Knedlík se z fólie krásně vyloupne, rozstříhla jsem ho nůžkama a pak krájela nití. Knedlík se může vařit i v širším rukávu na tlačenku, to bych mu přidala tak 5 minut varu.
Poznámka k receptu na Knedlík vařený v igelitovém rukávu: Dnes jsem knedlíky zkoušela, když jsem viděla to těsto, spíše jako na blívance , tak jsem byla dost skeptická, ale výsledek mne překvapil, výtečné knedlíčky, jen příště rukáv než ho začnu plnit pomastím olejem....... a ještě, knedlíky zásadně zadělávám vlažnou vodou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlík vařený v igelitovém rukávu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirabelka
- Datum vložení: 17.08.2011
- Počet porcí: cca 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 2 hrnky hrubé mouky (měla jsem hrnek 1,5 dcl) 2 hrnky vlahého mléka 2 vejce, v nouzi stačí i jedno větší špetka soli cca 1 čajová lžička čerstvého droždí (zarovnaná) 2 hrnky sušených kostiček z rohlíků nebo z housky, tj. cca ze dvou kusů pečiva 1 lžíce hladké mouky a špetka cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlík vařený v igelitovém rukávu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlík vařený v igelitovém rukávu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlík vařený v igelitovém rukávu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|