|
Recept na Knedlík šup sem - ze sáčku
Recept na Knedlík šup sem - ze sáčku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Knedlík šup sem - ze sáčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
I. Varianta l sáček knedlíky s burizony od Vitany 3 lžíce oleje nebo rozpuštěneého másla 1 lžíce nasekaná petrželka sušená nebo čerstvá 1 rohlík nadrobno nakrájený 1 mocca lžička prášek do pečiva 200 ml mléko nebo voda II.Varianta 1 sáček knedlíky od Vitany s burizony 1 rohlík nadrobno nakrájený 1 mocca lžička prášek do pečiva 1 ČL Podravky 1 lžíce petrželka nasekaná čerstvá nebo sušená 1/4 muškátový oříšek nastrouhat 3 lžíce másla nebo oleje 200 ml mléko nebo voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlík šup sem - ze sáčku
Recept na Knedlík šup sem - ze sáčku: Na návod se nedíváme. Dáme si do velikého hrnce vařit vodu se solí. Do mísy si vysypeme knedlíkovou směs, přidáme petrželku, nakrájený rohlík a ostatní suché koření a přisady. Lehce promícháme. Nakonec přidáme olej nebo rozpuštěné vychladlé máslo. Potom postupně mícháme a přidáváme mléko nebo vodu. Směs nesmí být mazlavá, tak opatrně. Rukou promísíme a spojíme směs do bochánku. Přendáme na polohrubou moukou posypanou desku a překrojíme napůl. Vytvarujeme dva knedlíky. Necháme chvilku odpočinout, než se začne vařit voda. Dáme je do vařící vody odlepíme opatrně ode dna a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 22 minut. Jednou otočíme. Pomocí dvou dezertních talířků knedlíky vybereme, dáme na talíř, zakryjeme mísou, aby chvilku odpočinul. Krájíme nití a když se nám nedaří dokrojíme nožem. I. Varianta je vhodná k výrazným omáčkám jako rajská a svíčková. II. varianta je vhodná, když se omáčka moc nepovede, což se občas milí začátečníci stává i zkušeným kuchařkám, tak ta knedle to zachrání. Hodí se k smetanovým, houbovým (houbová, ta se obzvlášť ráda zmrší) a jiným málo výrazným omáčkám.
Poznámka k receptu na Knedlík šup sem - ze sáčku: Tento recept je pro mladé začínající kuchařky. ( Má oči jen pro Vás, tak knedlík nebude moc zkoumat, ale baštit a v duchu si říkat, neměl bych ji už konečně požádat, aby si mě vzala? ) Dámy, které výrobou domácích knedlíků už strávili nějaký ten pátek, mi odpustí ( doufám ).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlík šup sem - ze sáčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 10.07.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: I. Varianta l sáček knedlíky s burizony od Vitany 3 lžíce oleje nebo rozpuštěneého másla 1 lžíce nasekaná petrželka sušená nebo čerstvá 1 rohlík nadrobno nakrájený 1 mocca lžička prášek do pečiva 200 ml mléko nebo voda II.Varianta 1 sáček knedlíky od Vitany s burizony 1 rohlík nadrobno nakrájený 1 mocca lžička prášek do pečiva 1 ČL Podravky 1 lžíce petrželka nasekaná čerstvá nebo sušená 1/4 muškátový oříšek nastrouhat 3 lžíce másla nebo oleje 200 ml mléko nebo voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlík šup sem - ze sáčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlík šup sem - ze sáčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlík šup sem - ze sáčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|