|
Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou
Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kedlubny cca 0,5 l vývaru 1 cibule 1 sýr typu Hermelín (lze i jiný určitě např. Nivu) 1 litr domácího kefíru – lze nahradit např. podmáslím, kyselým mlékem apod. Mletý a celý kmín, bílý pepř, oblíbené bylinky do polévky – já použila libeček, petrželku a celerovou nať- vše mražené, sůl - množství všeho dle chuti Kousek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou
Recept na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou: Na másle si ve vhodném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou kedluben a orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme celý kmín a vaříme, dokud nebude kedlubna měkká tak, jak nám vyhovuje (my neradi rozvařenou zeleninu, takže to trvalo cca 10 - 12 minut – na skus). V nádobce vedle si smícháme pepř, mletý kmín, bylinky a umícháme směsku. Se solí opatrně, sýry jsou slané. Sýr si nakrájíme na kostičky, které v ruce ještě promačkáme, aby se rozrušila plísňová vrstva a aby směs lépe na sýru držela. Kousky sýru obalíme ve směsce a na chvilku odložíme. Mezitím si do kefíru dáme několik lžic horkého vývaru a rozmícháme, aby se polévka nesrazila, pak vše vlijeme do polévky za neustálého míchání. Hned sporák vypneme, vhodíme tam sýrové obalené kostky a mícháme. Necháme ještě asi 6 minut dojít, jednak se sýr roztaví a uvolní koření a navíc se chutě propojí. Podle naší chuti ještě dochutíme a ihned podáváme. Polévka je sytá, jemná a pikantně chutná po kedlubnách a okořeněném sýru. Měla jsem hodně domácího kefíru, kedlubny zbyly a i sýr, takže vodítkem mi byly zde 2 polévky od Andrejky a Magdalenky, které přidávám jako podobné a děkuji autorkám za inspiraci.
Poznámka k receptu na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou: Lze použít víc variant, např.určitě i muškátový květ, tymián apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 16.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 kedlubny cca 0,5 l vývaru 1 cibule 1 sýr typu Hermelín (lze i jiný určitě např. Nivu) 1 litr domácího kefíru – lze nahradit např. podmáslím, kyselým mlékem apod. Mletý a celý kmín, bílý pepř, oblíbené bylinky do polévky – já použila libeček, petrželku a celerovou nať- vše mražené, sůl - množství všeho dle chuti Kousek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|