RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Když bábovka, tak ať má pořádné koule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Když bábovka, tak ať má pořádné koule, recepty Když bábovka, tak ať má pořádné koule, Když, bábovka, tak, ať, má, pořádné, koule


Recept na Když bábovka, tak ať má pořádné koule

Recept na Když bábovka, tak ať má pořádné koule je zařazen v kategorii moučníky - bábovky. K přípravě Když bábovka, tak ať má pořádné koule budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 vajec, 120 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce práškového kakaa, špetka soli, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva; tvarohové koule: 300 g měkkého tvarohu, 2 lžíce krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, strouhaná kůra z 1 citrónu, 100 g bílé čokolády, 1 lžíce tekutého medu, 30 g másla, pudink bez vaření s vanilkovou příchutí (dle potřeby), kandované třešně; máslo a hrubá mouka na formu.

Když bábovka, tak ať má pořádné koule
Zvětšit obrázek

Recept na Když bábovka, tak ať má pořádné koule

Recept na Když bábovka, tak ať má pořádné koule:
1. Nejprve připravte koule do náplně: Tvaroh vymíchejte s krupicovým i vanilkovým cukrem, přidejte strouhanou citrónovou kůru, rozehřátou vlažnou čokoládu, med, měkké máslo a vše propracujte. Je-li hmota řídká, zapracujte do ní pudink bez vaření a po chvilce z ní v dlaních tvarujte koule o průměru 4 cm, do jejichž středu vtlačíte po kandované třešni. Všechny nechte na prkénku v chladu ztuhnout (cca 30 minut). 2. Dále připravte těsto: Z bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj zapracujte cukr. Dále přidejte postupně žloutky, přilijte tenkým pramínkem olej a pěnu propracujte. Zvlášť promíchejte v misce mouku s prosátým kakaem, solí, strouhanou pomerančovou kůrou i práškem do pečiva a sypkou směs zapracujte zvolna stěrkou do vyšlehané pěny. 3. Část vymíchaného těsta naložte lžící opatrně na dno formy na bábovku, kterou jste vytřeli máslem a vysypali hrubou moukou. Do těsta vložte zchladlé tvarohové koule, formu dolijte zbylým těstem a v troubě vyhřáté na 170 °C bábovku upečte (cca 35 až 40 minut, nutná zkouška špejlí!). Mírně zchladlou z formy vyklopte a vychladlou na talíři poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Když bábovka, tak ať má pořádné koule:
Recept je jednoduchý natolik, že můžete do hry zapojit rovněž děti. Ovšem pozor: Vysvětlení, jak je to s věcmi, které mají či naopak postrádají koule, si pro ně nechte až do doby, kdy trochu povyrostou. Mohli byste se v tom nakonec pořádně zamotat… http://www.hobbymanie.tv/rubrika/mlsarna

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Když bábovka, tak ať má pořádné koule, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frejka55
  • Datum vložení: 07.01.2015
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
  • Suroviny: 5 vajec, 120 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce práškového kakaa, špetka soli, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva; tvarohové koule: 300 g měkkého tvarohu, 2 lžíce krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, strouhaná kůra z 1 citrónu, 100 g bílé čokolády, 1 lžíce tekutého medu, 30 g másla, pudink bez vaření s vanilkovou příchutí (dle potřeby), kandované třešně; máslo a hrubá mouka na formu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na když bábovka, tak ať má pořádné koule, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Když bábovka, tak ať má pořádné koule - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Když bábovka, tak ať má pořádné koule

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist