Recept na Karlovarské rohlíky
Recept na Karlovarské rohlíky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Karlovarské rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg pšeničné hladké mouky 50 g droždí 15 g soli 30 g cukru 250 margarínu 30 sušeného mléka 420 ml vody 30 g oleje na potírání (já použila sádlo).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karlovarské rohlíky
Recept na Karlovarské rohlíky: Vykynuté těsto propracujeme a umotáme rohlíky. Naskládáme na plech. Rohlíky necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy, okraje několikrát nařízneme. Necháme nakynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak nakynuté rohlíky mírně zploštíme, potřeme olejem nebo rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220°C / 10 - 15 minut. Tvarování rohlíků: těsto rozdělíme na stejné kousky a stočíme do malých bochánků. 5 min necháme odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Necháváme rovné nebo stáčíme do tvaru podkovy. Nejobvyklejší způsob ručního zpracování: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta, přidáme droždí, trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, teplota omládku 30°C. Po nakynutí přidáme zbytek vody a surovin. Tuhost těsta vyrábíme podle sortimentu. Doba zrání 1 - 2hod. Z vyzrálého těsta tvarujeme rohlíky, které dáváme na plech. Pečivo na plechu válečkem mírně přitlačíme a potíráme olejem. Po nakynutí jemně nařízneme. Při pečení dám do trouby hrnek s vodou, aby se vytvořila pára.
Poznámka k receptu na Karlovarské rohlíky: Autorem receptu je pan Fr. Brusák a s jeho svolením jej uvádím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karlovarské rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: simko.jit
- Datum vložení: 11.02.2010
- Počet porcí: cca 35 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1 kg pšeničné hladké mouky 50 g droždí 15 g soli 30 g cukru 250 margarínu 30 sušeného mléka 420 ml vody 30 g oleje na potírání (já použila sádlo)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karlovarské rohlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karlovarské rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karlovarské rohlíky
|
|