|
Recept na Karbanátky alias karburátory :o)
Recept na Karbanátky alias karburátory :o) je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Karbanátky alias karburátory :o) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- květák - jáhly - cibule i s natí (ze zahrádky anebo z obchodu cibule lahůdková) - vejce - strouhanka - mrkev - celer, petržel, pastiňák (cokoliv z kořenové zeleniny, ale nemusí být) - muškátový květ nebo oříšek - sůl, pepř - majoránka, kmín - olej na smažení, nejlépe olivový.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karbanátky alias karburátory :o)
Recept na Karbanátky alias karburátory :o): Květák rozděláme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem do měkka. Zároveň si uvařímě v trošce vody jáhličky. Vodu z květáku si slijeme a můžeme použít na zeleninovou polévku. Uvařené růžičky květáku nasekáme nožem na malé kousky a dáme do velké mísy. Přidáme jedno až dvě vejce (podle potřeby), přisypeme strouhanku, osolíme opepříme, přidáme koření - majoránku, kmín a muškátový květ nebo oříšek (pokud máme, nemusí být). Pak si očistíme mrkev, celer, petržel a nastrouháme na jemno na struhadle a přidáme ke květáku. Cibuli nakrájíme na drobno na kostičky a nasekáme cibulovou a petrželovou nať. Vše smícháme a podle potřeby přisypáváme strouhanku, aby se nám udělala dobře tvarovatelná hmota. Ze směsi tvarujeme karbanátky (já dělám radši teňounké, ale pro dietnější variantu si udělejte karbanátky vyšší - nenasákně tam tolik oleje). Karbanátky obalíme ve strouhance a smažíme ve friťáku nebou na pánvičce z obou stran dozlatova. Doporučuji olivový olej, i když je podstatně dražší. Je to jediný omastek, který obsahuje tolik vzácných látek a živi a po kterém se netloustne a je vhodný i pro alergiky.
Poznámka k receptu na Karbanátky alias karburátory :o): Doporučuji smažit na pánvičce na olivovém oleji, i když je podstatně dražší. Je to jediný omastek, který obsahuje tolik vzácných látek a živin a po kterém se netloustne a je vhodný i pro alergiky. Příloha jsou nejlepší brambory a zeleninová obloha. Dobrou chuť!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karbanátky alias karburátory :o), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tabita
- Datum vložení: 08.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: - květák - jáhly - cibule i s natí (ze zahrádky anebo z obchodu cibule lahůdková) - vejce - strouhanka - mrkev - celer, petržel, pastiňák (cokoliv z kořenové zeleniny, ale nemusí být) - muškátový květ nebo oříšek - sůl, pepř - majoránka, kmín - olej na smažení, nejlépe olivový
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karbanátky alias karburátory :o),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karbanátky alias karburátory :o) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karbanátky alias karburátory :o)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|