|
Recept na Kapustové karbanátky speciál
Recept na Kapustové karbanátky speciál je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kapustové karbanátky speciál budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 středně velká hlávka kapusty 2 cibule 30 dkg uzeného masa 15 dkg anglické slaniny 2 vejce 1,5 rohlíku 1 dcl mléka 15 dkg másla 3 lžíce strouhanky (orientačně, na zahuštění) 4 lžíce hladké mouky 2 lžičky barevného mletého pepře 2 lžíce soli 1 lžíce mletého kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustové karbanátky speciál
Recept na Kapustové karbanátky speciál: Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlíky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Oloupanou cibuli pokrájíme najemno, lehce osmahneme na másle s anglickou slaninou a uzeným masem, vše nakrájené na jemné kostičky. Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme hustotu strouhankou a moukou na těsto, jehož konzistence nám vyhovuje a jdeme smažit. Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, kde tvarujeme konečnou formu karbanátků, které jemně (nejraději dřevěnou lžící) vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek. Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou....
Poznámka k receptu na Kapustové karbanátky speciál: Příloha - vařené brambory, zdobené pažitkou, petrželkou, zelenou bazalkou. Příprava je trochu složitější a místo v kuchyni mi nestačí, ale dělám jich zpravidla více a ukládám na mrazáku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustové karbanátky speciál, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Roxana (Zdena Dolská)
- Datum vložení: 05.04.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 středně velká hlávka kapusty 2 cibule 30 dkg uzeného masa 15 dkg anglické slaniny 2 vejce 1,5 rohlíku 1 dcl mléka 15 dkg másla 3 lžíce strouhanky (orientačně, na zahuštění) 4 lžíce hladké mouky 2 lžičky barevného mletého pepře 2 lžíce soli 1 lžíce mletého kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustové karbanátky speciál,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustové karbanátky speciál - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustové karbanátky speciál
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|