|
Recept na Kapr liu
Recept na Kapr liu je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Kapr liu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 800 g kapra (půlka většího kapra), olej na smažení, vařená nebo dušená rýže jako příloha. Těstíčko: 2 bílky, 2 vrchovaté lžíce solamylu, voda nebo bílé víno (ideálně rýžové) na rozředění. Omáčka: 1/4 l vývaru z ryby, 1 pórek, 2-3 lžíce dobré sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, 1 lžička krupicového cukru, špetka chilli, 1 lžíce bílého vinného nebo rýžového octa, 1 lžička solamylu na zahuštění, trochu sezamového oleje..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapr liu
Recept na Kapr liu: Nejdříve musíme připravit rybí maso: půlku kapra stáhneme z kůže a vykostíme - odřízneme opatrně od páteře a velkých kostí. Za všech odřezků včetně kůže připravíme silný vývar. Plát masa podélně rozřízneme na dvě části a ostrým nožem položeným šikmo k povrchu odřezáváme asi 3 mm tenké plátky masa (viz obrázek dole), čímž překrojíme drobné kosti, které pak už v pokrmu nevadí. Nesolené plátky masa máčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Těstíčko: Bílky smícháme se solamylem a pomocí tekutiny vytvoříme těstíčko tak husté, aby z masa nestékalo. Omáčka: Na sezamovém oleji osmahneme šikmo na tenké plátky nakrájený pórek - viz foto dole. Pak přidáme vývar z rybích kostí, sójovou omáčku, koření, cukr a povaříme asi 5 minut. Dochutíme octem. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, protřepeme a podáváme s rýží a smaženými kousky kapra.
Poznámka k receptu na Kapr liu: Klasický čínský recept. http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapr liu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 03.06.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: asi 800 g kapra (půlka většího kapra), olej na smažení, vařená nebo dušená rýže jako příloha. Těstíčko: 2 bílky, 2 vrchovaté lžíce solamylu, voda nebo bílé víno (ideálně rýžové) na rozředění. Omáčka: 1/4 l vývaru z ryby, 1 pórek, 2-3 lžíce dobré sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, 1 lžička krupicového cukru, špetka chilli, 1 lžíce bílého vinného nebo rýžového octa, 1 lžička solamylu na zahuštění, trochu sezamového oleje.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapr liu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapr liu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapr liu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|