|
Recept na Kapoun na slanině
Recept na Kapoun na slanině je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kapoun na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 - 2 kg mladý kapoun (kohout) 30 dkg Valašského uzeného špeku 15 dkg plátkové uzené slaniny směs čerstvých bylinek ((rozmarýn, tymián, koriandr) cibule, mrkev, petržel, celer, sůl, pepř, hl. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapoun na slanině
Recept na Kapoun na slanině: Kapouna nejlépe bez kůže naporcujeme na 4 – 6 kusů. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. Valašský špek nakrájíme na silnější plátky a z těch postupně vykrájíme klínky na špikování kapouna. Nakrájené klínky (cca 2-3 na jeden kus porce kapouna vložíme do mrazničky, aby se nám s ním lépe maso špikovalo). Zbytek špeku nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit na pánev. Do vyškvařeného špeku přidáme společně cibuli, mrkev, petržel a celer. Opékáme lehce do zlatavé barvy. Do hmoždíře si dáme dle chuti čerstvý tymián, rozmarýn a pár lístků koriandru – vše částečně rozmělníme a přidáme k restující se kořenové zelenině. Lehce promícháme. Vzniklou směs odstavíme. Porce kapouna prošpikujeme klínky zmrzlého špeku, osolíme, opepříme a na každou porci kapouna dáme plátek kvalitní uzené slaniny. Do připraveného pekáče naskládáme porce kapouna slaninou nahoru a pokryjeme z části opečenou směsí kořenové zeleniny a bylinek. Zbytek směsi dáme okolo masa. Podlijeme vodou a dáme přikryté péct na střední teplotu, dokud není kapoun měkký (cca 60 – 90 minut). Upečené porce vyjmeme a výpek s kořenou zeleninou a bylinkami lehce zaprášíme moukou a prohřejeme rovnou v pekáči na sporáku, jelikož potřebujeme rozpustit připečené dobroty a tím si dochutit již tak skvělý výpek. Hotovou šťávu scedíme a jen lehce její část propasírujeme. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a osmažené v mouce obalené cibulové kroužky.
Poznámka k receptu na Kapoun na slanině: Kapoun je vykleštěný kohout do stáří jednoho roku. Váží mezi 1,5 a 2 kg.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapoun na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 17.04.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1,5 - 2 kg mladý kapoun (kohout) 30 dkg Valašského uzeného špeku 15 dkg plátkové uzené slaniny směs čerstvých bylinek ((rozmarýn, tymián, koriandr) cibule, mrkev, petržel, celer, sůl, pepř, hl. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapoun na slanině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapoun na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapoun na slanině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|