|
Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem
Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg kančí kýty 2 pl lžíce sádla 3 cibule 2 mrkve 1hrst petrželky (kudrnka) 1 pl tymiánu (čerstvý, sušený) Sůl Pepř Bobkový list (já dala 4 sušené) Nové koření 4 plátky kladenské pečeně na prošpikování 1x sterilizované brusinky 1 pl švestkových povidel 1,5 dcl červeného vína cca 1 l vody nebo silného vývaru Karlovarský knedlík 7 housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem
Recept na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem: Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo, přidáme cibule, mrkve a petrželku (kudrnku) orestujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme podlejeme vodou či vývarem asi do 2/3 masa,přídáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod poklicí 1,5 -2 hodiny do měkka. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčka: Vše v pekáči rozmixujeme a dáme vařit. Přidáme brusinky, švestková povidla a 1,5 dcl červeného vína a krátce vaříme a popřípadě dochutíme - solí, pepřem a tymiánem. Podáváme s karlovarským knedlíkem: Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout,pokropíme ho 3lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu. Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a vytvořily tvarovatelnou hmotu; na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Připravíme si potr.fólii, utěrku či alobal (já použila alobal) a hmotu vytvarujeme do válce a pořádně jej zabalíme. Vyjdou nám cca 3 válečky. Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody a necháme povařit tak15 minut. Vytáhneme z hrnce a nakrájíme na tenké plátky. Dobrou chuť!!! :)
Poznámka k receptu na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem: Recept na karlovarský knedlík má z těchto stránek viz. recept Eliza http://www.toprecepty.cz/recept/23897-karlovarsky-knedlik-z-televize-okoukany-a-s-uspechem-vyzkouseny/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rejni
- Datum vložení: 08.04.2014
- Počet porcí: 5 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1kg kančí kýty 2 pl lžíce sádla 3 cibule 2 mrkve 1hrst petrželky (kudrnka) 1 pl tymiánu (čerstvý, sušený) Sůl Pepř Bobkový list (já dala 4 sušené) Nové koření 4 plátky kladenské pečeně na prošpikování 1x sterilizované brusinky 1 pl švestkových povidel 1,5 dcl červeného vína cca 1 l vody nebo silného vývaru Karlovarský knedlík 7 housek 2 vejce 175 ml mléka 100 g + 1 lžičku hrubé mouky 2 lžíce nasekané petrželky 2 špetky muškátového květu sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|