|
Recept na Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku
Recept na Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g kančí kýty 4lžíce oleje 1-2 cibule 2 jablka 250g žampionů tymián- hrst čerstvých lístků nebo lžička sušeného 2 hřebíčky 20g hladké mouky 4 lžičky brusinek 4 plátky citronu na přízdobu mletý pepř 2 bobkové listy 3 kuličky jalovce 2 lžíce koření divočina 250ml suchého červeného vína např. Modrý Portugal sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku
Recept na Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku: Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření. Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými a oloupanými jablky. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, po zhoustnutí zalijeme vínem, prošleháme a provaříme, vše přecedíme, včetně jablek. Kdo chce, může jablka vyndat spolu s masem. Přidáme brusinky a plátky žampionů, necháme chvilku povařit a dochutíme solí, event. čerstvě drceným pepřem. Na talířích doplníme plátkem citronu a brusinkami. Podáváme s houskovým, či bramborovým knedlíkem nebo jako já, se špeclemi.
Poznámka k receptu na Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku: Zdroj: František Moravčinský, Ona Dnes- čtenářské recepty.. upraveno. Tímto zdravím do Plzně a děkuji za vynikající oběd. byla to má "zvěřinová" premiéra a kupodivu zdařilá :-) P.S. připravovala jsem v pomalém hrnci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 18.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 500g kančí kýty 4lžíce oleje 1-2 cibule 2 jablka 250g žampionů tymián- hrst čerstvých lístků nebo lžička sušeného 2 hřebíčky 20g hladké mouky 4 lžičky brusinek 4 plátky citronu na přízdobu mletý pepř 2 bobkové listy 3 kuličky jalovce 2 lžíce koření divočina 250ml suchého červeného vína např. Modrý Portugal sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí na jablkách a červeném víně pro andrejku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|