|
Recept na Kančí guláš II.
Recept na Kančí guláš II. je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí guláš II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 000 g kančí - plec, může být i kýta,myslím tím maso z divočáka 1 větší cibule, sádlo asi 1 pol. lžíce 1,5 malé lžičky mleté papriky sladké 1 velká lžíce rajčat. protlaku česneková pasta, dávám podle chuti asi 2 káv. lžičky sůl, mletý pepř, majoránka hladká mouka + voda na zahuštění = záklechtka (mám-li jíšku, použiju jíšku) 1 - 2 rajčata půl červené papriky čerstvé guláš připravuji v tlakovém hrnci.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí guláš II.
Recept na Kančí guláš II.: Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka. Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou. Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.
Poznámka k receptu na Kančí guláš II.: Je výborný, možná, že jsem napsala postup příliš polopatě, ale pro začátečníky je to lepší. Masíčko je po dvojím zahřátí měkké. Zahřívám dvakrát proto, neboť nevím, jak byl kanec starý. Nazvala jsem pokrm Kančí guláš II., protože už jsem tu jeden našla, ale je zcela jiný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí guláš II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sindel.b (Blanka Šindelářová)
- Datum vložení: 14.09.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 000 g kančí - plec, může být i kýta,myslím tím maso z divočáka 1 větší cibule, sádlo asi 1 pol. lžíce 1,5 malé lžičky mleté papriky sladké 1 velká lžíce rajčat. protlaku česneková pasta, dávám podle chuti asi 2 káv. lžičky sůl, mletý pepř, majoránka hladká mouka + voda na zahuštění = záklechtka (mám-li jíšku, použiju jíšku) 1 - 2 rajčata půl červené papriky čerstvé guláš připravuji v tlakovém hrnci
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí guláš ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí guláš II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí guláš II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|