RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kadlíkův kečup

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kadlíkův kečup, recepty Kadlíkův kečup, Kadlíkův, kečup


Recept na Kadlíkův kečup

Recept na Kadlíkův kečup je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Kadlíkův kečup budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
10 kilo rajčat 3 kila papriky 4 kila cibule půl kila cukru dvě polévkové lžíce sladké mleté papriky asi 20 čili papriček několik bobkových listů deci octa polévková lžíce kyseliny citronové česneková pasta sůl pepř hřebíček nové koření.

Kadlíkův kečup
Zvětšit obrázek

Recept na Kadlíkův kečup

Recept na Kadlíkův kečup:
Při pohledu na neskutečnou úrodu rajčat z mého dvorečku mne napadlo, že si uvařím kečup. V mysli jsem měl, jak ho vařívala matka, tak žádný problém. A navíc, je krásné teplo, v baráku 28 stupňů, tak proč nestát u sporáku, že? Oprášil jsem kastrol, v němž se naposled vařily kdysi dávno dvě vepřové hlavy na tlačenku, postavil ho na plotýnku a začal dávkovat suroviny stylem "přiměřeně". Nejdřív jsem do něj hodil něco maličko přes deset kilo rajčat, každé jenom v ruce rozmáčkl. Pak jsem nakrájel na veliké kusy obří cibule, na to vysypal tříkilový balík zhruba očištěných paprik, přidal koření, za občasného míchnutí nechal asi dvě hodiny probublávat. Pak vypnul a šel na pivo. Druhý den jsem stál před problémem, jak tuto rozvařenou hmotu rozmixovat, když nemám mixer. Dostal jsem nápad hodný génia, a po decových naběračkách tuto hmotu proháněl starým odšťavňovačem. Když jsem po více jak hodině skončil, kuchyň vypadala jako scéna z hororu "Texaský masakr motorovou pilou" a já jako nebohá oběť. A výsledek byl půl na půl. Půlka čisté voňavé šťávy, a půlka mokré drtě. Šťávu jsem postavil opět na plotýnku a nechal odpařovat, drť jsem začal pasírovat přes cedník. Přepasírovanou šťávu jsem přidal k té, co se už odpařovala, a za občasného míchání začal umývat sklenice a zasviněnou kuchyň. Po asi třech hodinách se mi zdálo, že se odpařilo dost vody, tak jsem přistoupil k dochucení. Nasypal jsem - všechno odhadem - asi půl kila cukru, tři polévkové lžíce česnekové pasty, deci octa /mělo ho být určitě víc, ale neměl jsem, tak jsem tam vrznul lžičku kyseliny citronové/, promíchal... a naplnil do skleniček. Steriloval jsem to asi 3/4 hodiny při osumdesátce.... a jak jsem viděl ten špinavý kastrol, napadlo mně ještě zaimprovizovat. Nasekal jsem do něj na kostičky velikou cuketu, nakrájel tři veliké mrkve, na nudličky zase hromadu paprik, a další oloupané rajčata. Přihodil jsem skleničku sterilovaných hříbků v sádle, zalil půl litrem oleje, přidal maggi, worchesterm sojovku, česnekovou pastu, pepř, nasekané lístky libečku a tymián. Povařil, a dal do skleniček. Chutná to jako příloha k masu, a myslím, že na špagety to taky nebude zlé...

Poznámka k receptu na Kadlíkův kečup:
luxus

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkův kečup, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kadlik
  • Datum vložení: 23.10.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 10 kilo rajčat 3 kila papriky 4 kila cibule půl kila cukru dvě polévkové lžíce sladké mleté papriky asi 20 čili papriček několik bobkových listů deci octa polévková lžíce kyseliny citronové česneková pasta sůl pepř hřebíček nové koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkův kečup, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkův kečup - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkův kečup

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist