|
Recept na Kadlíkovy masové kuličky na zelenině
Recept na Kadlíkovy masové kuličky na zelenině je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Kadlíkovy masové kuličky na zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého vepřového masa 500 g mletého drůbežího masa 2 vajíčka strouhanka česnek, cibule sůl, pepř, majoránka, tymián, kmín 700 ml sklenice zavařených rajčat vlastní výroby 700 ml sklenice Kadlíkovy zeleninové směsi / viz její popis u Kadlíkova kečupu/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovy masové kuličky na zelenině
Recept na Kadlíkovy masové kuličky na zelenině: Mleté maso jsem prohňácal, přidal dvě vejce, móóóc česneku, nadrobno pokrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, tymián..a nechal do druhého dne odležet. Druhý den Zahustil troškou strouhanky, a mokrýma rukama ušoulal malé kuličky velikosti asi pinpongového míčku... Tyto jsem ještě obalil ve strouhance, a postupně proháněl na tři minutky ve friťáku, na 170 stupňů, aby se zatáhly. Osmahlé kulky jsem naskládal na plech, zalil přepasírovanou šťávou ze zavařených rajčat, z loňské nadúrody. Ta jsem zavařoval jenom tak, že jsem je rozčtvrtil, trošičku osolil, nacpal do sklenic, a steriloval... Dal jsem péct do trouby a přemýšlel, co dál. Nakonec jsem kulky zalil ještě sklínkou zeleninové směsi, a dopekl. Podával jsem s těstovinama, za fotku hotového produktu se omlouvám, vrhli jsme se na to dřív, než jsem stačil vyfotit...
Poznámka k receptu na Kadlíkovy masové kuličky na zelenině: k tomuto receptu mne inspiroval recept, který zrovna přidám do podobných... Vím, že tu podobných receptů je hodně, ale překvapila mně chuť těch koulí, usmažených a následně dušených v rajské. Rozhodně to nebylo naposled, co jsem tohle dělal.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovy masové kuličky na zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 26.08.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého vepřového masa 500 g mletého drůbežího masa 2 vajíčka strouhanka česnek, cibule sůl, pepř, majoránka, tymián, kmín 700 ml sklenice zavařených rajčat vlastní výroby 700 ml sklenice Kadlíkovy zeleninové směsi / viz její popis u Kadlíkova kečupu/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovy masové kuličky na zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovy masové kuličky na zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovy masové kuličky na zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|