RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kadlíkova vepřojátrová paštika

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kadlíkova vepřojátrová paštika, recepty Kadlíkova vepřojátrová paštika, Kadlíkova, vepřojátrová, paštika


Recept na Kadlíkova vepřojátrová paštika

Recept na Kadlíkova vepřojátrová paštika je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Kadlíkova vepřojátrová paštika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
tři vepřové hlavy dvě kila vepřových jater 1,5 kila cibule vývar výpek z kuřete rohlík bobkový list, pepř, sůl, tymián,.

Kadlíkova vepřojátrová paštika
Zvětšit obrázek

Recept na Kadlíkova vepřojátrová paštika

Recept na Kadlíkova vepřojátrová paštika:
Než popíšu samotný postup, musím rozvést, co mě tento pátek donutilo tuto paštiku vytvořit. Po příjezdu z práce jsem vytáhl ze špajzu chleba a nějakou paštiku, co koupila dcera. Těšil jsem se, paštiku jsem si nenamazal na chleba už hodně roků! Když jsem ovšem odtrhl víko, údajné vepřové pomazánky s játry, nedůvěřivě jsem hleděl na obsah... Kousek udloubl nožem, ochutnal... a okamžitě dezinfikoval ústní dutinu slivovicí. Zlý sen člověka, pamatujícího chuť paštik! Přímo peklo v hubě!!! Rozhodl jsem se, že paštiku kydnu psům. Bohužel, vypadla mi na zem, a za divných zvuků poskakovala po podlaze. Amaroun! Dva psi prchli, pouze hrdina Gufík to chytil do huby, a přinesl.. a cpal mi to do dlaně, ať mu ten divný tenisák hodím ještě jednou. Dost dlouho jsem byl v šoku, nad paštikou Vitae Dˇoro, obsahující 4% jater a 4% strojně odděleného masa. Pak ve mně vzkypěla zlost jak kefír po třešních! Skočil jsem na kolo, v masně Makovec koupil tři veliké půlky vepřových hlav, 6,5 kila po 7 korunách - celkem 47 korun. cestou domů jsem koupil 2 kila vepřových jater, v řeznictví Inpost, kilo za 29 korun, celkem 57 korun. Na Kauflandu jsem vzal 1,5 kila cibule po deseti kačkách, celkem 15 korun. Doma jsem omyl hlavy, hodil do svého největšího kastrolu, přidal sůl, pepř, bobkový list. Na plech, v kterém zbyl máslovopaprikový výpek z kuřete, jsem nasekal onu cibuli a dal péct. A otevřel pivo /není uvedeno v surovinách, ale bez něj, nebo vína - zásadně nevařím!!!/. Syrová játra jsem pomlel na nejjemnější šajbě mlýnku, mlýnkem pak prohnal i opečenou cibuli, i s tím výpekem. Po uvaření hlav jsem tyto obral, a než maso zchladlo, zfutroval jsem osolené rypáčky s čerstvým křenem, hořčicí a chlebem. Maso jsem rovněž pomlel najemno, mlýnek "vymlel" jedním starším rohlíkem pokropeným vývarem z hlav. Pomletou hmotu jsem promíchal se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou čilli, špetkou drceného tymiánu, přilil cca půl litru scezeného vepřového vývaru. Vzniklou směs jsem ještě pořádně prohnal ponorným mixerem. Hmotu jsem následně naplnil do skleniček, co jsem našel po domácnosti. Bylo jich celkem 24, od odsahu 130 gramů, až po 350. No, zváženo syrový stav, 5,7 kila.. Zavařoval jsem na 110 stupňů víc jak hodinu, nechal odpočinout, a druhý den zopakoval. Ovšem druhé sterilace se už jedna sklenička nedožila. Sežrali jsme ji s dcerou, ještě teplou. A když jsem, se zamaštěnou hubou, hrdě hleděl na svůj výtvor, uvědomil jsem si, že paštiku opravdu z masa jsem vyrobil, když nepočítám práci a energie, za necelých třicet korun za kilo.

Poznámka k receptu na Kadlíkova vepřojátrová paštika:
Až druhý den jsem se dověděl, že onu paštiku z Kauflandu používá dcera, rozehřátou v horké vodě, na zalití granulí pejskům...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkova vepřojátrová paštika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kadlik
  • Datum vložení: 11.07.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: tři vepřové hlavy dvě kila vepřových jater 1,5 kila cibule vývar výpek z kuřete rohlík bobkový list, pepř, sůl, tymián,
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkova vepřojátrová paštika, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkova vepřojátrová paštika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkova vepřojátrová paštika

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist