|
Recept na Kachna v perníkové krustě
Recept na Kachna v perníkové krustě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kachna v perníkové krustě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Půlka kachny (cca 800 g) 2 PL Perníkového koření (pouze složení badyán, skořice, hřebíček, nebo viz POZN.) 2 dl sojové omáčky 2 PL medu 2 PL slunečnicového oleje (lze i jiný) 3 stroužky česneku 1 KL chilli 3 cm čerstvého zázvoru 1 KL bílého pepře 1 KL sezamových semínek 1 KL fenyklu 1 cibule 2 dl bílého vína.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kachna v perníkové krustě
Recept na Kachna v perníkové krustě: Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!! V marinádě pečlivě obalíme maso a necháme min.3 hodiny marinovat, ještě lépe přes noc. V rozpálené troubě upečeme do křupava, při pečení podlijeme marinádou a poléváme výpekem. Pečeme cca 50 min. V závěru do pekáče přidáme víno, rozmícháme se šťávou, polijeme kachnu a vypneme troubu. Necháme ještě asi 10 min.dojít, aby se chutě propojily. Příloha: rýže, nebo dle naší volby Recept jsem objevila v rodinné kuchařce, upravila a zjednodušila postup. (např.tam nebyla sojovka ale worchester a maggi,apod.)
Poznámka k receptu na Kachna v perníkové krustě: V původním receptu bylo použito místo perníkového koření 2 kousky badyánu, 5 hřebíčků, 1,5 cm skořice, to vše rozdrcené.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachna v perníkové krustě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 23.01.2011
- Počet porcí: 80 malých košíčků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Půlka kachny (cca 800 g) 2 PL Perníkového koření (pouze složení badyán, skořice, hřebíček, nebo viz POZN.) 2 dl sojové omáčky 2 PL medu 2 PL slunečnicového oleje (lze i jiný) 3 stroužky česneku 1 KL chilli 3 cm čerstvého zázvoru 1 KL bílého pepře 1 KL sezamových semínek 1 KL fenyklu 1 cibule 2 dl bílého vína
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachna v perníkové krustě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachna v perníkové krustě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachna v perníkové krustě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|