|
Recept na Johančino tajemství
Recept na Johančino tajemství je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Johančino tajemství budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks kuřecích prsíček (tentokrát jsem použila vepř. maso), 1 menší cibule, kompotované broskve, 2 plátky sýra, 2 plátky šunky, 2 kolečka pomeranče, troška hladké mouky, 3-4mm silný plátek másla, sojová omáčka, olej, pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Johančino tajemství
Recept na Johančino tajemství: Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme (el. sporák na č. 6) z obouch stran. Jak máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, sporák stáhneme na č. 4 a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme). Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale NEDOŘÍZNEME!!!! Pak by nám broskev nešla "roztáhnout" po mase!!! Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu. Když je masíčko měkké, tak sosík trochu zaprášíme hladkou moukou a na maso "roztáhneme" nachystané broskve a položíme plátek šunky (neměla jsem šunku, tak jsem nedávala). Dáme pod pokličku jen "prohřát". Když to máme teplé, položíme na šunku plátek sýra (už nepřikrýváme) a necháme ho na tom roztavit. A je hotovo! Podáváme s hranolkama, kroketama...a navrch hranolek položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou
Poznámka k receptu na Johančino tajemství: Tak to opět zase někdo předvedl umění, kuřecí maso se sojovkou podlité vodou a doladěné broskví, nechápu, ale proč ne, ještě bych doporučil vydatně zalít kečupem a kraje talíře ozdobit třeba mletou paprikou....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Johančino tajemství, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Desnika
- Datum vložení: 29.08.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 ks kuřecích prsíček (tentokrát jsem použila vepř. maso), 1 menší cibule, kompotované broskve, 2 plátky sýra, 2 plátky šunky, 2 kolečka pomeranče, troška hladké mouky, 3-4mm silný plátek másla, sojová omáčka, olej, pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na johančino tajemství,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Johančino tajemství - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Johančino tajemství
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|