|
Recept na Ježečci z parního hrnce
Recept na Ježečci z parního hrnce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Ježečci z parního hrnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g mletého vepřového masa 1 malá cibule 1 stroužek česneku sůl, pepř špetka koření do mletých mas asi 4 lžíce rýže basmati hřebíček a kuličky nového koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ježečci z parního hrnce
Recept na Ježečci z parního hrnce: Nejdříve si rýži v misce zalijeme vodou a necháme ji dvě hodiny máčet. Pak ji scedíme, vsypeme do utěrky a necháme vysušit. Do masa přimícháme nadroboučko nasekanou cibuli, rozetřený stroužek česneku, sůl a koření. Maso dobře prohněteme a rozdělíme na tři stejné dílky. Z každého dílu vytvarujeme oválek, na jedné straně ho trochu protáhneme, to bude čumáček. Oválky obalíme v osušené rýži, jen hlavičku necháme holou a na ní vytvoříme očka z hřebíčků a čumáček z nového koření. Ježečky opatrně vložíme do nádoby parního hrnce, do spodu nalijeme vodu a časovač zapneme na 35-40 minut. Na tento recept rozhodně použijeme rýži basmati, s jiným druhem rýže by efekt bodlinek nebyl takový.
Poznámka k receptu na Ježečci z parního hrnce: Inspirace z ruského webu, je to jeden z prvních experimentů s parním hrncem, mojí výhrou ze soutěže. A tímto ještě jednou za výhru děkuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ježečci z parního hrnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Angel 666 (Jitka K.)
- Datum vložení: 03.09.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 300 g mletého vepřového masa 1 malá cibule 1 stroužek česneku sůl, pepř špetka koření do mletých mas asi 4 lžíce rýže basmati hřebíček a kuličky nového koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ježečci z parního hrnce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ježečci z parního hrnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ježečci z parního hrnce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|