RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, recepty Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, Jemné, dušen


Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 větší mrkve 2-3 řapíkaté celery 1 plechovka rajčat 425 ml 2-3 PL olivového oleje 3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky 6 stroužků česneku 6 vepřových kotlet 2 králičí stehna sůl,pepř cukr nové koření bobkový list 1 malý rajský protlak 3 PL olivového oleje hladká mouka na poprášení masa 150-200 ml masového vývaru /lze nahradit vodou/ 200 ml suchého červeného vína + 500 g libovolných těstovin.

Jemné dušené vepřové  a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Zvětšit obrázek

Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu:
Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.Oba druhy masa omyjeme a osušíme kuchyňským papírem. Kotletky si kolem dokola 2-3 x nařízneme. Maso osolíme a opepříme a poprášíme hladkou moukou, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme olej, všechno maso v něm zprudka opečeme na dobu cca 3-4 minut z obou stran a poté vyndáme na připravený talíř. Ve výpeku podusíme na plátky pokrájenou cibuli, oloupaný půlený česnek. Přidáme pak zeleninu, pokrájená rajčátka, cukr, rajčatový protlak. Vše dobře promícháme a krátce podusíme. Směs zalijeme zachycenou rajčatovou šťávou a vínem, přidáme koření a přivedeme k varu a po chvíli vmícháme i masový vývar. Tuto vznikou směs ze zeleniny nalijeme do pekáčku a poklademe na ni plátky masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a dusíme v předehřáté troubě na 180(200) stupňů na cca 90 minut, jednou obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem. Na konci vyndáme bobkový list,nové koření a ještě vše podle potřeby dochutíme. Uvaříme si těstoviny podle návodu a pak již podáváme s dušeným masem a vzniklou omáčkou.

Poznámka k receptu na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu:
Pokud chceme recept zakončit ještě gremolatou, tak si oloupeme česnek, omyjeme petrželku, oklepeme ji dosucha a pak otrháme lístečky. Česnek a petrželku nasekáme najemno. Citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Vše smícháme a poklademe pak na maso na talíři. P.S.Měla jsem doma ještě dvě králičí stehna, která jsem zkusila přidat k vepřovému masu a bylo to vše opravdu moc a moc výborné. Recept a postup jsem dělala podle italské receptury na : osso buco,které se dělá z telecí nožky, zkusila jsem dělat z jiného masa,ale se stejnou technologií.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 30.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 3 větší mrkve 2-3 řapíkaté celery 1 plechovka rajčat 425 ml 2-3 PL olivového oleje 3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky 6 stroužků česneku 6 vepřových kotlet 2 králičí stehna sůl,pepř cukr nové koření bobkový list 1 malý rajský protlak 3 PL olivového oleje hladká mouka na poprášení masa 150-200 ml masového vývaru /lze nahradit vodou/ 200 ml suchého červeného vína + 500 g libovolných těstovin
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist