|
Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 větší mrkve 2-3 řapíkaté celery 1 plechovka rajčat 425 ml 2-3 PL olivového oleje 3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky 6 stroužků česneku 6 vepřových kotlet 2 králičí stehna sůl,pepř cukr nové koření bobkový list 1 malý rajský protlak 3 PL olivového oleje hladká mouka na poprášení masa 150-200 ml masového vývaru /lze nahradit vodou/ 200 ml suchého červeného vína + 500 g libovolných těstovin.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
Recept na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu: Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.Oba druhy masa omyjeme a osušíme kuchyňským papírem. Kotletky si kolem dokola 2-3 x nařízneme. Maso osolíme a opepříme a poprášíme hladkou moukou, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme olej, všechno maso v něm zprudka opečeme na dobu cca 3-4 minut z obou stran a poté vyndáme na připravený talíř. Ve výpeku podusíme na plátky pokrájenou cibuli, oloupaný půlený česnek. Přidáme pak zeleninu, pokrájená rajčátka, cukr, rajčatový protlak. Vše dobře promícháme a krátce podusíme. Směs zalijeme zachycenou rajčatovou šťávou a vínem, přidáme koření a přivedeme k varu a po chvíli vmícháme i masový vývar. Tuto vznikou směs ze zeleniny nalijeme do pekáčku a poklademe na ni plátky masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a dusíme v předehřáté troubě na 180(200) stupňů na cca 90 minut, jednou obrátíme a podle potřeby podléváme vývarem. Na konci vyndáme bobkový list,nové koření a ještě vše podle potřeby dochutíme. Uvaříme si těstoviny podle návodu a pak již podáváme s dušeným masem a vzniklou omáčkou.
Poznámka k receptu na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu: Pokud chceme recept zakončit ještě gremolatou, tak si oloupeme česnek, omyjeme petrželku, oklepeme ji dosucha a pak otrháme lístečky. Česnek a petrželku nasekáme najemno. Citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Vše smícháme a poklademe pak na maso na talíři. P.S.Měla jsem doma ještě dvě králičí stehna, která jsem zkusila přidat k vepřovému masu a bylo to vše opravdu moc a moc výborné. Recept a postup jsem dělala podle italské receptury na : osso buco,které se dělá z telecí nožky, zkusila jsem dělat z jiného masa,ale se stejnou technologií.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 30.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 3 větší mrkve 2-3 řapíkaté celery 1 plechovka rajčat 425 ml 2-3 PL olivového oleje 3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky 6 stroužků česneku 6 vepřových kotlet 2 králičí stehna sůl,pepř cukr nové koření bobkový list 1 malý rajský protlak 3 PL olivového oleje hladká mouka na poprášení masa 150-200 ml masového vývaru /lze nahradit vodou/ 200 ml suchého červeného vína + 500 g libovolných těstovin
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|