|
Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka
Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Jemná játrová paštiková pochoutka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g veprových jater /telecich jater/ 150 g libove slaniny 8 - 10 platku anglicke slaniny 4 stredne velke cibule 3 vejce 5 kulicek noveho koreni 4 bobkové listy sul pepr cersty - mlety speticka musk.koreni speticka kari koreni 4 lzice veproveho skvareneho sadla 1 az 2 litry vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka
Recept na Jemná játrová paštiková pochoutka: 1/Jatra nakrajime na kosticky a vlozime do vody s bobkovým listem a novým korenim. Nesolime.. 2/Varime, az jsou jatra mekka, trva to zhruba okolo 20 -25 minut. Vodu pak ale nevylevejte. 3/Formu - "srnci hrbet," vylozte platky anglicke slaniny a libovou slaninu pak nakrajejte na male kosticky. 4/Cibuli oloupejte, nakrajejte najemno a osmazte na sadle v hlubsim kastrolu, aneb na hlubsi panvi a jakmile cibule zlatne, prisypte k ni nakrajenou libovou slaninu a nechte ji vyskvarit, pak rozklepnete do ni 3 vejce a michejte je, dokud neztuhnou. Nakonec prisypte uvarena a zcezena jatra a vse najednou orestujte a zamichejte a vypnete. 5/ V mixeru postupne rozmixujte smes jater a vsech surovin z kastrolu, nebo z panve, a pokud bude smes prilis husta, dolijte malinko vyvaru z jater a mixujte. 6/Hustou, jemnou kasi odkladejte z mixeru do pripravene misky. 7/Pastikovou kasi nakonec v misce ochutime uz dal podle sebe, muzeme pridat uz sul, pepr, koreni , zjemnit ji pak muzeme vyvarem z jater, ne mnoho, aby dobre jatrova kase zhoustla. 8/Pak nalijeme jatrovou kasi do pripravene formy vylozene slaninou, uhladime a a nechame chvili vychladnout. 9/ Jakmile je jatrova kase studena, zakryjeme ji folii a dame do lednice ztuhnout. Vydrzi nam minimalne tyden. Ja jsem si koupila vice jater a pak jsem je pouzila na jatrove knedlicky do polevky. Abych mela tak najednou i vice jidel.
Poznámka k receptu na Jemná játrová paštiková pochoutka: Musím se přiznat, že jsem domácí paštiku ještě nikdy nedělala, protože mám z dětství nehezké vzpomínky. Jezdili jsme s rodiči na chalupu často za tmy a někdy se stalo, že jsme zajeli zajíce nebo i srnu a já jsem nenáviděla to jejich nadšení, že zabili lesní zvířátko ("bude maso" )...Dodnes mi je těch zvířat líto a při vzpomínce jsou mi rodiče zas tak nesympatičtí, jako tehdy. No a těšili se, že bude paštika... Nikdy jsem ji nevzala do pusy, stejně jako maso z králíků, se kterými jsme si hráli... Ale - když suroviny koupím, bude to něco jiného...takže ráda zkusím...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná játrová paštiková pochoutka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 18.04.2011
- Počet porcí: Jidlo minim. na tyden a porce individualni
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 750 g veprových jater /telecich jater/ 150 g libove slaniny 8 - 10 platku anglicke slaniny 4 stredne velke cibule 3 vejce 5 kulicek noveho koreni 4 bobkové listy sul pepr cersty - mlety speticka musk.koreni speticka kari koreni 4 lzice veproveho skvareneho sadla 1 az 2 litry vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná játrová paštiková pochoutka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná játrová paštiková pochoutka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná játrová paštiková pochoutka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|